Llista de platges de Catalunya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Platja de Tossa (Tossa de Mar)

A Catalunya hi ha més de 350 platges inventariades per l'Agència Catalana de Turisme[1] i més de 220 zones de bany controlades per l'Agència Catalana de l'Aigua del Departament de Territori i Sostenibilitat[2] i per la Direcció General de Protecció Civil del Departament d'Interior.[3] La llista de platges de Catalunya inclou les platges inventariades per aquests organismes. N'hi poden haver d'altres menors no incloses o d'altres considerades com a sectors de conjunts més amplis.

Totes les platges són de domini públic regulades per la llei de costes que determinada l'ús públic i zones de protecció, de servitud de trànsit i d'accés.

La llista es divideix per marques turístiques del litoral: Costa Brava, Costa Barcelona (abans Costa del Maresme i Costa del Garraf), Barcelona (abans Costa de Barcelona), Costa Daurada i Terres de l'Ebre. S'inclouen també les zones de bany controlades de l'interior:

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Llista de platges de Catalunya
  1. «Catalunya.com: Directori i mapa de platges». Agència Catalana de Turisme. [Consulta: 2 novembre 2013].
  2. «Aigua: Nombre i estat de les platges controlades». Generalitat de Catalunya, Departament de Territori i Sostenibilitat. Arxivat de l'original el 20 de setembre 2015. [Consulta: 2 novembre 2013].
  3. «Platges de Catalunya» (JSON). Dades obertes gencat. Generalitat de Catalunya, Departament d'Interior, Direcció General de Protecció Civil. Arxivat de l'original el 11 de juny 2016. [Consulta: 2 novembre 2013].