Lloc de culte

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un lloc o centre de culte és un edifici o un indret obert al públic[1] destinat al culte religiós i pot incloure des d'un temple, un lloc sagrat, una sala, una assemblea comunitària, o fins i tot un habitatge usat per un grup religiós. Així, una església, mesquita, sinagoga, santuari o monestir, són diversos exemples de llocs de culte actius usats per les religions monoteistes més esteses en l'actualitat.

Històricament han existit centres de culte oficials, per a una comunitat d'iniciats (com els ritus celebrats en les reunions de l'orfisme i els rituals clandestins (com les sales de missa dels primers cristians a les catacumbes). També s'han celebrar sacrificis i pregàries a llocs naturals considerats sagrats, com a prop dels arbres, pedres grans o fonts d'aigua. Altres centres de culte han estat els cementiris en totes les seves versions i les fogueres dels poblats.

Referències[modifica]

  1. «Entitats religioses i centres de culte». web. Generalitat de Catalunya. Arxivat de l'original el 22 de desembre 2015. [Consulta: 6 novembre 2015].