Lluïsa de Saxònia-Gotha-Altenburg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLluïsa de Saxònia-Gotha-Altenburg

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Luise von Sachsen-Gotha-Altenburg Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement21 desembre 1800 Modifica el valor a Wikidata
Gotha Modifica el valor a Wikidata
Mort30 agost 1831 Modifica el valor a Wikidata (30 anys)
París Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Càncer Modifica el valor a Wikidata)
SepulturaPfarrkirche (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Coburg Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPrincesa
Duquessa
Comtessa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaBranca Ernestina Modifica el valor a Wikidata
CònjugeErnest I de Saxònia-Coburg Gotha (1817–1826), divorci
Alexander von Hanstein, Count of Pölzig and Beiersdorf (en) Tradueix (1826–1831), mort de la persona Modifica el valor a Wikidata
FillsErnest II de Saxònia-Coburg i Gotha
 ( Ernest I de Saxònia-Coburg Gotha)
Albert de Saxònia-Coburg Gotha
 ( Ernest I de Saxònia-Coburg Gotha) Modifica el valor a Wikidata
ParesAugust I de Saxònia-Gotha-Altenburg Modifica el valor a Wikidata  i Lluïsa Carlota de Mecklenburg-Schwerin Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 156404521 Modifica el valor a Wikidata

Lluïsa de Saxònia-Gotha-Altenburg (en alemany Luise von Sachsen-Gotha-Altenburg), princesa alemanya de la Casa de Wettin, nascuda el 21 de desembre de 1800 i morta el 30 d'agost de 1831. duquessa consort de Saxònia-Coburg-Gotha entre 1825 i 1826, essent a partir del seu matrimoni duquessa de Saxònia-Coburg-Saalfeld.

Vida[modifica]

Nascuda a Gotha el 21 de desembre de 1800, filla dels ducs August de Saxònia-Gotha-Altenburg i Lluïsa Carlota de Mecklenburg-Schwerin. Va ser una de les princeses més ben considerades del seu temps, per la seva herència dels estats del Ducat de Saxònia-Gotha-Altenburg a la mort del seu oncle Frederic IV de Saxònia-Gotha-Altenburg.

Es va casar amb Ernest I de Saxònia-Coburg Gotha duc de Saxònia-Coburg-Saalfeld, amb qui va tenir dos fills. Amb tot, el 1824, el matrimoni es va desfer i la Duquessa s'instal·là a San Wendel, la capital del Principat de Lichtenberg, un dels estats que pertanyien al Ducat de Saxònia-Coburg-Saalfeld.

El febrer de 1825, va morir el Duc Frederic IV de Saxònia-Gotha-Altenburg i s'encetà un conflicte successori.

Altres branques de la Casa de Sàxònia es van negar a què el Duc Ernest rebés Gotha i Altenburg, donat que s'estava separant de la princesa Lluïsa. El 12 de desembre de 1826, s'acordà que Gotha s'uniría a Coburg a canvi de la cessió de Saalfeld, creant així el Ducat de Saxònia-Coburg Gotha.

El 31 de març de 1826, el Duc li va concedir el divorci i li va permetre establir la seva residència a qualsevol lloc exterior dels seus estats, a canvi de mantenir-se allunyada dels seus fills Albert de Saxònia-Coburg Gotha i Ernest II de Saxònia-Coburg Gotha. Va morir a París el 30 d'agost de 1831.

Matrimoni i fills[modifica]

El 3 de juliol de 1817, es va casar a Gotha amb el Duc Ernest I de Saxònia-Coburg Gotha, fill del Duc Francesc I de Saxònia-Coburg-Saalfeld, a qui ja havia succeït, i de la seva dona Augusta de Reuss-Ebersdorf. Bona part de l'actual reialesa europea deriva d'aquest matrimoni.

Nom Naixement Mort Notes
Ernest II de Saxònia-Coburg Gotha, Duc de Saxònia-Coburg Gotha 21 de juny de 1818 22 d'agost de 1893 Casat el 1842 amb la Princesa Alexandra de Baden, sense descendència.
Albert de Saxònia-Coburg, Príncep consort del Regne Unit 26 d'agost de 1819 14 de desembre de 1861 Casat el 1840 amb la seva cosina germana la reina Victòria del Regne Unit, amb qui va tenir una àmplia descendència

Després del divorci el 1826, Lluïsa va contraure un matrimoni morganàtic que es va mantenir en secret, per tal de no perdre els honors i les preminències corresponents al títol que se li havia adjudicat, Princesa de Saxònia-Coburg-Gotha. El marit era Lluís Alexandre de Hanstein, Comte de Pölzig, amb qui va viure fins a la seva mort el 1831.

Bibliografia[modifica]

  • Netzer, Hans-Joachim: Albert von Sachsen-Coburg und Gotha, Beck-Verlag München 1988, ISBN 3-406-33000-2

Enllaços externs[modifica]