Localització

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Rodatge a una localització a Alemanya

Una localització, a les arts audiovisuals, és cada espai concret de l'obra on es desenvolupa una o diverses accions. Les localitzacions que són creades des de zero necessiten més pressupost, i per tant, el departament de direcció artística és un dels que més consum. Encara que una obra tingui un pressupost baix, si el director i l'escenògraf posseeix el talent i les habilitats per adaptar-se a aquesta situació, pot ser un bon recurs. Pot representar espais de caràcter diversos com ara fantasiós, futurista o oníric.

Les localitzacions són manipulades segons la necessitat de l'escena. Aquestes poden ser naturals o recreades, interiors i exteriors, i es poden alterar amb retocs o decorats. Els decorats tenen l'habilitat de configurar espais amb l'atmosfera adequada a cada temàtica, de manera que expressen i ajuden al fet que l'espectador s'endinsi en el món dels personatges. Aquests decorats poden ser construïts per complet o en part, segons les parts que es veuran en l'enquadrament. També poden ser perfeccionats amb trucs com ara uns cristalls pintats amb un fons, que s'afegeixen al decorat.

Un altre format utilitzar a l'hora de recrear elements grans, com ara ciutats senceres o catàstrofes naturals, són els escenaris construïts a mida com les maquetes, les reproduccions a escala o els posteriors i coneguts efectes especials.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Localització
  1. La puesta en escena. Ministeri d'Educació, 2008. (castellà)