Logen Noudits

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula personatgeLogen Noudits
Tipus personatge fictici
Dades
Sobrenom El Sanguinari, Noudits
Ocupació Soldat
Residència El Nord
Naixement Brynn
Família
Cònjuge Thelfi
Fills
Modifica dades a Wikidata

Logen Noudits, també conegut com a Nou el Sanguinari, és un home del nord, conegut per ser un gran guerrer temut a tot el nord. És obra de Joe Abercrombie, on Logen és el protagonista de la seva trilogia fantàstica, anomenada La Primera Llei. També apareix en la novel·la País Vermell (també ambientada en el món de La Primera Llei), sol que en aquest cas, com a personatge secundari.

Logen ve del Nord, d’un poble anomenat Brynn.[1]

Aparença[modifica]

És corpulent, robust i amb mitja cabellera morena. Ulls foscos i amb un rostre ple de cicatrius. També li falta el dit del mig. Del qual prové el seu sobrenom, Noudits.

Personalitat[modifica]

És un expert en l’art de la guerra. Se'l descriu com a amable i en ocasions filosòfic. Encara que abans (de jove) fora tot el contrari. Quan es desespera o s’enfada perd el control, transformant-se en el Sanguinari. Un home perillós, només obsessionat en matar, sigui qui sigui. És per això que és conegut, i en el nord quan es menciona el nom del Sanguinari, la gent tremola, de por.

Poders/ habilitats[modifica]

Parlar amb esperits[modifica]

Quan està trist o busca consell, encén un foc, on, seguidament convoca uns esperits de fa milers d’anys. Els quals l’ajuden amb consells, o li expliquen el que passa a la resta del món. Al principi del primer volum de la trilogia, quan està sol en un bosc del nord, convoca als esperits, els quals li diuen que un mag dels vells temps l’està buscant.

El sanguinari[modifica]

Més que un poder, el que té en Logen és un estat mental o un esperit que el posseeix (no es sap), el qual fa que es transformi mentalment i a l’hora de la lluita en una bèstia obsessionada en matar. En un moment de la història, en Logen li diu a la Ferro que el primer cop que es va transformar en el sanguinari, va matar al seu millor amic. Quan es transforma per ell tots son els enemics i matarà qui es posi al seu abast.

Biografia[modifica]

D'abans de la trilogia[modifica]

Va néixer a Brynn, un poblat de la part nord del Nord. Als 14 anys es va transformar en primer amb el sanguinari, matant el seu amic. Anys després es va tornar a transformar, en aquest cas va apunyalar al seu pare, però no el va matar. Després de casar-se amb la Thelfi i tenir fills, els Shankas van començar a conquerir les seves terres, raó per la qual va anar cap al sud per demanar ajuda. Un cop allà, es va trobar en Bethod, que li va oferir ajuda, a canvi de que lluités per ell i fos el seu campió. No obstant això, quan Logen va tornar a les muntanyes amb El Perdiguer al seu poble, el va trobar incendiat, i res més que cadàvers; el seu pare, la seva dona, els seus fills, els seus amics... És llavors quan decideix lluitar per Bethod a Carleon, on perd el dit del mig, donant-li així el seu àlies, Noudits. També va ser quan va començar a ser conegut i temut arreu del Nord, on se'l temia per el nom del Sanguinari. Com a campió invicte de Bethod, va batre en duel a molts guerrers coneguts, com Sharma el Cruel (que va matar), Rudd Tresàrbes o Dow el Negre... (aquest dos no els va matar) Anys després la relació entre en Logen i Bethod va anar empitjorant fins caure en el més intens odi. Causa que va portar a terme que Logen i la seva colla de guerrers (El Perdiguer, Dow el Negre, Rudd Tresàrbes, Forley el Dèbil, Tul Duru Capdetrò i Hosco Harding) fossin desterrats a l’exili.

Durant la trilogia[modifica]

L’espasa mateixa[modifica]

El llibre comença amb en Logen perdut, separat de la seva colla de guerrers, i amb els Shankas atacant-los. En Logen cau per un penya-segat. On va a parar a un riu. En Logen es pensa que els seus companys han mort. Ell, cansat d’una vida de mort, sang i de penes, decideix anar cap al sud, i no tornar a tocar una espasa. Però una nit, al voltant del foc, en Logen convoca els esperits, i ells li diuen que un mag dels vells temps l’està buscant. I que s’ha de dirigir al sud. L'endemà es dirigeix al sud. Un dia, mentre anava caminant, es troba en Malacus Quai, l’ajudant del mag. Els dos es dirigeixen cap a la casa del mag. Un cop arribat allà, en Logen vol parlar amb el mag, el qual es diu Bayaz. Ell li dona l’espasa del creador, i li diu que una guerra a la Unió està a punt de començar, i que ell el necessita per aconseguir una arma per guanyar la guerra, la qual és coneguda com a Llavor. Ja que necessiten un persona que sàpiga parlar amb els esperits, i en Logen sap. Els tres emprenen el viatge a Adua (capital de la Unió), on allà veuen combatre en esgrima al jove Jezal Dan Luthar. El qual juntament amb la Ferro Maljinn, el Peullarg, el Malacus Quai i en Bayaz, aniran cap a les desolades terres del Vell Imperi, fins a arribar a Shabulyan. Però abans de marxar, la Ferro s’escapa i el Bayaz envia al Logen a buscarla. Però els homes de l’inquisidor Sand Dan Glokta la volen detenir i qui sap matar, així que en Logen l’ajuda. En un moment donar es converteix en el Sanguinari i acaba matant a tots practicants de l’inquisidor.[2]

Abans que els pengin[modifica]

En Logen i els altres emprenen el viatge cap a Shabulyan. Durant el viatge, uns homes enviats per l’emperador Cabrian els assalten, en Logen i la Ferro acaben amb tots, però en Jezal acaba inconscient i amb una llarga cicatriu a la boca. Quan arriben a la ciutat abandonada d’Aulcus, uns Shankas els ataquen, en Logen i la Ferro queden separats del grup. I, sota les ruïnes de les ciutats troben un cau amb molts Shankas, en Logen sent la seva olor i recordant qui havia assassinat la seva família es converteix per segon cop en el Sanguinari, de nou matant-los a tots. Després de la matança, en Logen i la Ferro tenen relacions sexuals per primer cop. A l'endemà es troben novament amb la resta del grup i segueixen el camí cap a Shabulyan. Les relacions sexuals entre en Logen i la Ferro passen sovint. Quan arriben a Shabulyan, resulta que la Llavor no hi és. Així que emprenen el viatge de tornada a Adua. Quan arriben, tots es separen, i en Logen decideix anar al Nord per combatre juntament amb la Unió al seu gran enemic, en Bethod.[3]

L’últim argument dels reis[modifica]

Logen torna amb l’exèrcit de la Unió al nord per enfrontar-se a en Bethod. Quan arriba al campament dels homes del nord, tots es sorprenen de que estigui viu, ja que el donaven per mort després de la caiguda. Els lidera el seu vell amic El Perdiguer. També hi ha un home nou, en Calfreds, fill d’un guerrer el qual Logen va assassinar. Ara busca venjança, per el qual no el parla. Dies més tard, es troben un nou home: en Crummock-I-Pail, un sonat dels altiplans del nord. Que demana unir-se a al bàndol de la Unió i és acceptat. Al ser superats per els homes d'en Bethod, en Crummock-I-Pail té una idea: que en Logen i els seus millors guerrers vagin als altiplans i es quedin en una petita fortalesa, de tal manera que en Bethod, poden tenir l’oportuniat d’acabar amb en Logen es dirigeixi cap a ells mentre la Unió els ataca per darrere. Així que en Logen i els homes del Perdiguer es dirigeixen cap allà. Tal com s’havia ideat, el pla funciona, però en Logen, convertit altre cop en el Sanguianari, mata al seu amic Tul Duru mentre que aquest intentava d’impedir que matés un noi indefens d'en Bethod. Quan després de la batalla estan buscant en Bethod, es donen compta de que ha escapat amb els seus fills (Clader i Scale) i en Fenris el Temible a Carleon. Com que la Unió no té suficient temps per fer un setge a Carleon ja que els Gurks els ataquen a Adua, decideixen fer un combat cos a cos amb els seus millors guerrers. Així que Logen s’enfronta a en Fenris el Temible, en un combat el qual comença malament per en Logen, però en un moment donat, es converteix en el Sanguinari, matant així al seu rival. Seguidament en Logen mata a en Bethod, convertint-se així en el rei del nord. Logen decideix anar amb la Unió a Adua per ajudar a sa Altesa el rei Jezal Dan Luthar a lluitar contra els Gurks. Amb ell s’enporta a El Perdiguer, l'Hosco Harding, El Calfreds… Mentre que Dow el Negre es queda vigilant el nord mentre el rei Logen es fora. Quan arriben per el nord est d’Adua, la ciutat ja està casi derrotada. Entren a cavall. Destrossant tot el que es troben entre mig, fins a arribar al Agriont (govern central). Allà en Logen es troba un devorador Gurk, el qual poden derrotar entre tots, però l’Hosco Harding acaba mort. Seguidament en Logen es dirigeix cap al centre de la batalla, però es sent un tro, i de sobte cases, homes i cavalls surten volant enlaire. Era la Ferro, que havia trobar la Llavor i havia acabat amb l’imperi. És llavors quan en Logen es troba per últim cop a la Ferro, i, sent massa orgullós la deixa escapar. També es troba al seu antic company i amic ara rei, en Jezal. Més tard en Logen torna al nord per regnar al nord. Però un cop allà, Dow el Negre el traeix i junt amb en Calder i l’Scale l’intenten matar. En Logen veient que no té cap opció de sortir viu, es llença des d'un penya-segat, de nou acabant al riu. Es dona per mort fins a la novel·la País Vermell.[4]

Després de la trilogia[modifica]

País Vermell[modifica]

Hi apareix com a personatge secundari. Un home amb nou dits que diu que va ser el rei del Nord. La gent no el reconeix fins que lluita en un combat cos a cos contra en Glama el Daurat. On es posseeix en el Sanguinari. És llavors quan la gent, donant-lo per mort fa molts anys, el reconeix.

És l’últim llibre ambientat en el món de La Primer Llei, i l’últim on surt en Logen Noudits.[5]


Guerrers morts o batuts en duel amb en Logen[modifica]

Es diu que ha mort i batut a desenes de guerrers, dels quals els més coneguts són: Dow el Negre, Rudd Tresàrbres, Shama el Cruel, Hosco Harding, Tul Duru Capdetrò, L’atronat i Fenris el Temible.

Referències[modifica]

  1. «Logen Ninefingers» (en anglès). [Consulta: Octobre 2017].
  2. Abercrombie, Joe. La voz de las espadas. Alianza Editorial. ISBN 9788491044352. 
  3. Abercrombie, Joe. Antes de que los cuelguen. Alianza Editorial. ISBN 9788420682501. 
  4. Abercrombie, Joe. El último argumento de los reyes. Alianza Editorial. ISBN 9788420676043. 
  5. «Red Country». [Consulta: Octobre 2017].