Lord and Lady Algy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLord and Lady Algy

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióHarry Beaumont Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1r setembre 1919 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès
cap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema mut Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióAnglaterra Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0010385 Letterboxd: lord-and-lady-algy Allmovie: v100147 AFI: 17430 TMDB.org: 292138 Modifica el valor a Wikidata

Lord and Lady Algy és una pel·lícula muda de la Goldwyn Pictures dirigida per Harry Beaumont i protagonitzada per Tom Moore i Naomi Childers.[1] La pel·lícula, basada en la l'obra de teatre homònima de R.C. Carton (1898),[2] es va estrenar l'1 de setembre de 1919.[3]

Argument[modifica]

Lord i Lady Algernon “Algy” Chetland se separen amigablement, ja que no deixen d'admirar-se mútuament, després que el marit trenqui la promesa de deixar d'apostar. Lord Algy decideix recuperar la seva fortuna apostant tot el que li queda per un cavall en una carrera. Quan el Gran Derby s'acosta, Lady Algy s'assabenta dels plans del seu marit i veu que aquell cavall no pot guanyar. Lady Algy fa amistat amb Jethroe que li recomana d'apostar per un altre i ella ho fa amb l'esperança de guanyar prou per recuperar les pèrdues del seu marit.

Mentrestant, el germà gran de Lord Algy, un home molt faldiller, flirteja amb l'esposa d'un amic del seu germà, el magnat del sabó Brabazon Tudway. Algy s'assabenta que volen fugir plegats i fingeix cooperar, permetent que usin les seves cambres per a trobar-se, amb l'esperança de persuadir la Mrs. Tudway perquè es quedi amb el seu marit. .

El cavall d'Algy perd la carrera però guanya el de Lady Algy. Brabazon Tudway descobreix la seva dona a les cambres de Lord Algy i el sospita que aquest està seduint la seva dona. En aquell moment arriba Lady Algy, dona un cop d'ull a la situació i convençuda de la innocència del seu marit arregla diplomàticament la situació convencent Brabazon de que la seva dona es trobava allà per conèixer-la a ella. Quan marxen, Lady Algy explica a Lord Algy del seu èxit amb la carrera i es reconcilien.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Tom Moore in Lord and Lady Algy». Exhibitors Herald, 20-09-1919, pàg. 71.
  2. «Tom Moore». Motion Picture News, 12-07-1919, pàg. 433.
  3. «Lord and Lady Algo» (en anglès). American Film Institute Catalog. [Consulta: 8 febrer 2020].

Enllaços externs[modifica]