Lou Ferrigno

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLou Ferrigno

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement9 novembre 1951 Modifica el valor a Wikidata (72 anys)
Brooklyn (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióBrooklyn Technical High School Modifica el valor a Wikidata
Alçada193 cm Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballCulturisme Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióactor, actor de cinema, actor de televisió, actor de veu, preparador físic Modifica el valor a Wikidata
Activitat1970 Modifica el valor a Wikidata –
PartitPartit Republicà dels Estats Units Modifica el valor a Wikidata
Esportculturisme Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc weblouferrigno.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0002073 Allocine: 38288 Allmovie: p23257 TCM: 61231 TMDB.org: 19137
Twitter (X): louferrigno Youtube: UC70nqCkPG74l8CyfYPzOznA Modifica el valor a Wikidata

Lou Ferrigno (Brooklyn, 9 de novembre de 1951) és un actor estatunidenc, entrenador de fitness, consultor de fitness i culturista professional jubilat.

Com a culturista, Ferrigno va guanyar un títol "IFBB Mr. America" i dos títols consecutius "IFBB Mr. Universe", i va aparèixer al documental de culturisme Pumping Iron. Com a actor, és més conegut pel seu paper principal a la sèrie de televisió CBS The Incredible Hulk (1978) i representant vocalment el paper en posteriors encarnacions animades i generades per ordinador. També ha aparegut en aventures fantàstiques produïdes a Europa com Sinbad of the Seven Seas i Hercules, i com ell mateix a la comèdia The King of Queens i a la comèdia del 2009 I Love You, Man.

Biografia[modifica]

A causa de les infeccions a l'oïda que va patir poc després de néixer, Ferrigno va perdre entre el 75 i el 80% de la seva audició i utilitzava audiòfons des dels cinc anys.[1] Ferrigno diu que la seva pèrdua auditiva va ajudar a donar forma a la seva sensació de determinació en la seva joventut i va dir: "Crec que si no em costés sentir no seria allà on sóc. Aviat, de jove, era difícil, però No em fa vergonya parlar-ne perquè moltes persones tenen idees errònies sobre la pèrdua auditiva, com qui té pèrdua auditiva i com és com no sentir, així que en parlo. Crec que la meva pèrdua auditiva va ajudar a crear una determinació dins meu. ser tot el que puc ser i em va donar una certa força del personatge. Cada vegada que faig una pel·lícula o un programa de televisió, els faig conscients de la meva pèrdua auditiva al principi i això ens facilita molt més comunicar-se i acabar la feina."[2]

Ferrigno es va casar amb Susan Groff el 1978, divorciant-se un any després. El 3 de maig de 1980 es va casar amb la psicoterapeuta Carla Green, que aleshores també va començar a exercir la seva responsable; després es va convertir en entrenador personal. Tenen tres fills, Shanna, nascut el 1981; Louis, Jr., nascut el 1984; i Brent, nascuda el 1990. Shanna té un paper recurrent com a infermera Janice a Days of Our Lives, i va aparèixer a la sèrie NBC Windfall, així com a la pel·lícula televisiva Inside, i el 2005 va aparèixer a la E! sèrie de televisió en realitat, Filthy Rich: Cattle Drive. Louis, Jr. va ser un linebacker per a l'equip de futbol de la Universitat del Sud de Califòrnia, troians.[3] Actualment exerceix un paper recurrent a la sèrie de televisió S.W.A.T., emetent a CBS.

Lou ha presentat una demanda contra el seu germà, Andy Ferrigno, en dues ocasions per l'ús del nom de Ferrigno en empreses de negocis.[4][5]

Referències[modifica]

  1. Beck, Doug (January 17, 2005). "Interview with Lou Ferrigno Mr. Universe, and TVs "The Hulk"". Audiology Online. Retrieved May 13, 2012.
  2. Mabe, Catherine "Lou Ferrigno: Living, Acting and Bodybuilding with Hearing Loss". Disaboom. Retrieved February 8, 2012.
  3. Player Bio: Lou Ferrigno Jr. USCTrojans.cstv.com. Accessed 2007-01-01.
  4. Lou Ferrigno Exercises His Right to Threaten to Sue His Brother". TMZ. March 3, 2015. Retrieved May 27, 2019.
  5. Associated Press (March 10, 2006). "Ferrigno files suit over brother's fitness store". Today. Retrieved May 27, 2019.