Màgia de prop

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Juan Tamariz, entre dos espectadors, fent màgia de prop.

La màgia de prop és la màgia que es fa en un entorn íntim que no sol estar a més de tres metres del públic i se sol fer amb una taula.[1] Pot combinar manipulacions amb les mans i quan incorpora la manipulació de cartes s'anomena cardística. La prestidigitació és el conjunt de tècniques que utilitza un mag de prop per manipular objectes com targetes i monedes en secret.[2]

La mostra d'habilitat amb les cartes no té a veure directament amb la il·lusió o l'engany sinó que és l'equivalent a fer malabars a un malabarista.[3] Les dues formes principals de màgia de prop són trucs de cartes i trucs de monedes, però qualsevol element petit es pot utilitzar per a actuacions amb les mans. Es fan jocs de mans amb daus, taps d'ampolla, cubs de sucre, boles d'esponja, còdols, bolígrafs, copes i pilotes.[4] No és infreqüent que els mags de prop combinin diversos d'aquests objectes en un sol truc. El mentalisme de prop es fa en una sessió íntima. Aquesta forma de mentalisme inclou exemples de telecinesi, percepció extrasensorial, precognició i telepatia.

Referències[modifica]

  1. Wilson, Mark [1975] (1988). Mark Wilson's Complete Course In Magic. Courage Books.
  2. Tarr, Bill. Now You See It, Now You Don't!: Lessons in Sleight of Hand. Vintage. 1976.
  3. Hugard, Jean. The Royal Road to Card Magic. Mansfield Centre, CT: Dover Publications, Martino Publishing, 2015. ISBN 978-1614278603. 
  4. Fulves, Karl. Self-Working Table Magic: 97 Foolproof Tricks with Everyday Objects. Dover Publications. 1981.