Màjid (nom)

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de nomMàjid
Tipus pàgina de desambiguació de Wikimedia
Pàgines que comencen per «Màjid»
Persones amb aquest nom (Wikidata)
Modifica dades a Wikidata

Màjid és un nom masculí àrab —en àrab ماجدMājid— que literalment significa «gloriós», «noble».[1][2] Si bé Màjid és la transcripció normativa en català del nom en àrab clàssic,[3] també se'l pot trobar transcrit Majed, Majid, Maged, Magid... normalment per influència de la pronunciació dialectal o seguint altres criteris de transliteració.[4] Com a nom comú entre musulmans, també el duen musulmans no arabòfons que l'han adaptat a les característiques fòniques i gràfiques de la seva llengua: en turc, Mecit.

La forma femenina d'aquest nom és Màjida.

Vegeu aquí personatges i llocs que duen aquest nom.

Notes[modifica]

  1. Corriente, Federico. Diccionario árabe-español. Madrid: Instituto Hispano-Árabe de Cultura, 1977, p. s.v. "مجد". ISBN 8460008428. 
  2. Cortés, Julio. Diccionario de árabe culto moderno: Árabe-español. Madrid: Gredos, 1996, p. s.v. "مجد" (Biblioteca Románica Hispánica). ISBN 8424917944. 
  3. Vegeu aquí les normes de transcripció simplificada dels mots àrabs.
  4. Excepte en el cas de personalitats àrabs contemporànies que hagin usat personalment transcripcions específiques i singulars del seu nom, es recomana, sobretot per als personatges històrics, emprar sempre la forma catalana normativa.