Màjid (nom)

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Màjid és un nom masculí àrab (en àrab ماجد, Mājid) que literalment significa "gloriós", "noble".[1] Si bé Màjid és la transcripció normativa en català del nom en àrab clàssic,[2] també se'l pot trobar transcrit Majed, Majid, Maged, Magid... normalment per influència de la pronunciació dialectal o seguint altres criteris de transliteració.[3] Com a nom comú entre musulmans, també el duen musulmans no arabòfons que l'han adaptat a les característiques fòniques i gràfiques de la seva llengua: en turc, Mecit.

La forma femenina d'aquest nom és Màjida.

Vegeu aquí personatges i llocs que duen aquest nom.


Notes[modifica | modifica el codi]

  1. Corriente, Federico. Diccionario árabe-español. Madrid: Instituto Hispano-Árabe de Cultura, 1977, p. [809] p.. ISBN 8460008428. , s.v. "مجد", i Cortés, Julio. Diccionario de árabe culto moderno: Árabe-español. Madrid: Gredos, 1996, p. 1300 p. (Biblioteca Románica Hispánica). ISBN 8424917944. , s.v. "مجد".
  2. Vegeu aquí les normes de transcripció simplificada dels mots àrabs.
  3. Excepte en el cas de personalitats àrabs contemporànies que hagin usat personalment transcripcions específiques i singulars del seu nom, es recomana, sobretot per als personatges històrics, emprar sempre la forma catalana normativa.