Vés al contingut

Múscul infrahioidal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Visió frontal del músculs del coll destacant en vermell els músculs infrahioidals. L'os hioide és la línia blanca horitzontal de la part de dalt.

Els músculs infrahioidals estan per sota del nivell de l'os hioide i actuen principalment per fer descendir la laringe.

És un grup muscular que comprèn 4 músculs:

Són depressors laringis extrínsecs i la seva funció és antagònica a la del grup dels músculs suprahioidals, ja que actuen abaixant la laringe dins del coll. Els músculs infrahioidals també abaixen la laringe durant la producció de sons vocals greus. El fet d'abaixar la laringe millora la ressonància d'aquesta part del trajecte vocal pel que fa als tons greus, ja que augmenta la longitud de les cordes vocals.

Notes[modifica]

  1. Al Diccionari enciclopèdic de medicina no apareix la denominació «múscul esternohioidal» en la llista de músculs. Però sí existeix l'entrada "esternohioidal" on hi ha una petita definició i redirigeix cap a «múscul esternoclidohioidal» com a denominació principal. El TermCat, d'acord amb el llistat de la Terminologia Anatomica, inclou «múscul esternohioidal» com a denominació principal i «múscul esternoclidohioidal» seria una sinonímia complementària. Vegeu el Diccionari enciclopèdic de medicina i el TERMCAT, Centre de Terminologia. Diccionari d'anatomia. Barcelona: Fundació Barcelona, 1993. 435 p. (Diccionaris terminològics) ISBN 84-88169-06-X

Referències[modifica]

  1. «esternohioidal». Diccionari enciclopèdic de medicina. Enciclopèdia Catalana, S.A. 1997-2010. Arxivat de l'original el 2012-10-02. [Consulta: 1r febrer 2014].