Música Popular Brasileira

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Música Popular Brasileira (MPB) és una tendència musical brasilera a partir del 1966. Es tracta de música popular urbana de classe mitjana sorgida després de la generació de la Bossa nova. És una música creada per persones nascudes a partir de la dècada de 1940 en endavant. No és un gènere com la samba, el bolero, etc., que són estils definits escoltats predominantment per classes socials diferents. La MPB va començar amb un perfil marcadament nacionalista, però va anar canviant i incorporant elements de procedències diverses, fins i tot Pop i Rock.

En la cultura musical brasilera no hi ha massa resistència, per part dels músics, en barrejar gèneres musicals. Per això existeixen molts gèneres híbrids. Aquests estils musicals són classificats generalment com MPB.

En conseqüència, la MPB no es restringeix a un ritme corrent. És simplement el nom donat a la música brasilera escoltada predominantment per la classe mitjana, abastant estils variats. Igualment, els artistes representatius de la MPB tampoc no es caracteritzen per la definició d'un estil musical concret, sinó més aviat per presentar treballs diversificats i híbrids.

Artistes relacionats[modifica]

Enllaços externs[modifica]