Música taoista

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

El terme música taoista fa referència a aquella que té gran importància en la en les cerimònies taoistes. Aquesta rellevància queda demostrada observant com les creences principals es reflecteixen a través dels elements de la música, com ara l'harmonia, la instrumentació i el ritme.

L'expressió de les creences espirituals a través de la música permet als seguidors del taoisme millorar el seu camí a la comprensió.

Música a les cerimònies[modifica]

Les recitacions del matí i de la tarda són activitats religioses diàries en els temples taoistes. Aquesta tradició de la recitació, llegendàriament originada durant els Djurtxet (1115-1234) quan Wang Chongyang, el patriarca de la Tradició de la Perfecció Completa, va fundar el sistema del temple taoista, té una història d'uns 800 anys. A l'hora de Trencar la quietud, a les 5 del matí, tots els dies, els habitants taoistes del Temple s'aixequen i netegen el pati i les sales. Després de rentar-se i esmorzar, es congreguen al Saló i reciten les escriptures matinals a l'altar. Al vespre, després de sopar, en sentir la primera trucada de tambor per anar a l'altar, es vesteixen de nou formalment i es congreguen al Saló per recitar les escriptures. Això passa tots els dies de l'any. La música és tocada durant la recitació matinal.

Nom
Descripció
La Melodia Pura i Clara És executada per acompanyar la recitació de les escriptures matí i tarda. El seu propòsit és purificar la ment en la preparació per al cultiu. S'executa sovint en els rituals taoistes.
La Melodia de l'Oda Major Les escriptures de les odes a les deïtats celestials normalment es reciten per cantar les lloances per a aquestes deïtats Taoista com ara els Cinc Patriarques i els Set Perfectes. En aquest moment, els Taoista canten la Melodia de l'Oda Major per expressar el seu respecte cap als Immortals.
El Vol de la Grua blanca Tots els taoistes que arriben al regne de la Immortalitat ascendeixen al Cel en una grua. Aquesta peça de música expressa la transcendència de la llibertat taoista.
La Darrera Melodia Suprema
(Melodies Ortodoxes de la Perfecció Completa)
El Último Suprem és el símbol del taoisme; aquesta melodia expressa la suprema sinceritat cap a la creença més alta dins del taoisme i la profunda contemplació del dao.
La Melodia de l'Infern Fosc Tots tenim algun avantpassat mort vivint en l'anomenat Regne Fosc. Aquesta melodia, cantada en els Rituals de Salvació, ara als esperits perfeccionats per ajudar a l'ànima en la foscor per transcendir el submón i entrar a la Terra dels Savis o reneixi amb noves qualitats.
La cançó de l'Alegria entre les Núvols Expressa l'alegria a la serenitat i la llibertat dels Immortals a la cort celestial.
La Melodia del Senyor Celestial
(Melodies Ortodoxes de la Completa Perfecció)
"Senyor Celestial" és el nom respectuós per als Immortals. Aquesta peça de música expressa el respecte cap a totes les altes deïtats del taoisme.
L'Alegria dels Immortals Com melodia recitada en els rituals pròspers, aquesta melodia diu per disminuir els desastres i desitja la bona sort i l'alegria d'Immortals a les persones.
Les Cinc Ofrenes Aquest peça de música descriu l'ofrena d'encens i les activitats d'adoració a les deïtats, utilitzat sovint pels creients taoistes de Hong Kong. La melodia de les Cinc Ofrenes, executada repetidament, és molt fluida i bonica. Amb les riques característiques de la música cantonesa, els creients fan la salutació amb sincera pietat. Una majestuosa imatge dels tambors i els fidels pregant en aquestes activitats amb cançons.
La Cançó del Penediment L'home que viu al món inevitablement comet errors. El Llibre taoista de la Pau Suprema diu, "El Tao Celestial no té afinitat i ve a qualsevol que sigui virtuós." Com que és inevitable per a l'home cometre errors, és important per a l'home reconèixer el seu error i corregir-los. Només quan els homes es tracten entre si amb la virtut, realitzaran la gran harmonia. Aquesta peça de música també s'executa sovint en tots els temples Taoista de Hong Kong.
Oda de la Plataforma de Jade La Plataforma de Jade, com un terme d'alquímia interna, es refereix la sinceritat i la concentració requerides per conrear la naturalesa espiritual amb la ment i aconseguir la fruita espiritual perfecta. Aquest peça de música descriu la pietat dels practicants Taoista.
Oda del Desig de la Longevitat Aquesta és una peça de música executada sovint en els rituals pròspers en els temples Taoista en Hong Kong. Un dels objectius principals del Taoisme és aconseguir la longevitat i la immortalitat i gaudir la glòria il limitada. Aquest peça de música és alhora una oda a les deïtats i una expressió dels millors desitjos per a la gent comú.