Mac App Store

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Mac App Store

TipusCompra de programari (apps) per a Mac OS X
Versió estableMac App Store 1.2
Versió prèvia1.1
LlicènciaProgramari de propietat
Disponible en
Anglès, Espanyol (entre d'altres)
Característiques tècniques
Sistema operatiuMac OS X 10.6 o superior.
Equip
Creador/sApple Inc.
Desenvolupador(s)Apple Inc.
EditorApple Inc Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webhttp://www.apple.com/es/osx/apps/app-store.html
Stack ExchangeEtiqueta Modifica el valor a Wikidata

Mac App Store és el nom amb què es coneix la botiga virtual d'Apple per a Mac, que permet a l'usuari comprar o descarregar gratuïtament Apps dissenyades per a Mac OS X.

Història[modifica]

La seva primera aparició va ser en la versió de l'OS X 10.6 Snow Leopard, per introduir la compra virtual de la llavors següent actualització major de l'OS X, la 10.7 "Lion". (Suprimint així els discs d'instal·lació i les capses)

Posició dins d'Apple[modifica]

La Mac App Store va entrar a formar a part de la gran família de botigues que gestiona iTunes s.à.r.l (una filial d'Apple). Amb aquesta ja són 4 les botigues virtuals que Apple ha obert : App Store, Mac App Store, iTunes Store, i iBookstore.

Mountain Lion[modifica]

En la versió 10.8 de Mac OS X, la Mac App Store va adquirir funcionalitat, ja que Apple va suprimir l'aplicació que fins ara actualitzava el Software, passant a ser l'apartat d'actualitzacions de l'App Store (inicialment reservat per a Apps) l'encarregat d'actualitzar el sistema.

Funcionament[modifica]

L'App Store de Mac funciona de la següent manera : Dins de la finestra principal es troben diferents botons que condueixen cap a apartats diferents, l'apartat que apareix per defecte és :

Destacats[modifica]

Apartat on es troben diferents tipus de classificacions d'Apps. A dalt de tot es troba una gran imatge que condueix cap a una app en concret o cap a una altra classificació d'Apps. Aquesta imatge va rotant mostrant altres apps. Aquestes apps acostumen a ser o bé apps acabades d'afegir, o bé apps catalogades com a Editor's Choice : Apps que, al passar pel procés de verificació i acceptació són classificades com a sorprenents o bé innovadores per part dels revisors d'Apple.

Els Primers[modifica]

Apartat basat en 3 classificacions o rànquings que es basa en les compres de l'audiència:

  • Top pagades : El rànquing de les apps més baixades que tenen un preu de cost.
  • Top gratuïtes : El rànquing de les apps més baixades que tenen un preu de cost nul (gratis).
  • Top per ingressos : El rànquing de les apps que han produït o produeixen més ingressos a Apple (és evident que les apps que hi seran catalogades seran de pagament o bé gratuïtes però amb el sistema de compra intern de l'aplicació (In-app purchases) activat)

Categories[modifica]

Apartat basat en grans grups o classificacions, aquestes descriuen la funció, al mercat el qual va dirigit, el públic. Per exemple, podem trobar classificades les apps en apartats com a jocs, mèdiques, per negocis, utilitàries... Cal dir que, en algunes categories, com a jocs, dins d'ella es troba una altra llista, classificant el tipus de Jocs (Bèl·lics, de Simulació, d'Acció...)

Comprat[modifica]

Aquest apartat és de configuració obligatòria, és a dir, que requereix l'Apple ID amb la que compres per tal que funcioni, aquest apartat, està integrat amb iCloud per tal d'emmagatzemar les apps comprades o descarregades perquè si mai les vols instal·lar en altres Mac puguis. També quan instal·les o actualitzes una app es mostra una barra d'estat que es va emplenant i a sota d'aquesta, els GB o MB que ja estan instal·lats i el Total de GB o MB que conté l'App.