Magí de les Timbales

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

El Magí de les Timbales és un dels seguicis populars de Tarragona. És una persona disfressada amb un gorret de plomes, un tratge on porta l'escut de la ciutat a la samarreta de color beix i texans blaus. Als 2 extrems dels cavall, n'hi han dos timbals, un a cada costat, dels quals el Magí toca els timbals. Ell és l'únic timbaler supervivent dels tres jocs de timbalers del municipi que, juntament amb els trompeters, anaven a cavall anunciant la festa de Santa Tecla.

Magí de les timbales (2015)

És acompanyat sempre, amb una persona que controla el cavall i, a vegades, amb una persona auxiliar que està al darrere vestit de color beix.

Història[modifica]

Fins al 1775 no trobem la primera notícia concreta de les timbales encapçalant el Seguici Popular, tal com succeeix avui al Corpus i a la Festa Petita de Sant Magí. Antigament precedien les autoritats, junt amb els trompeters municipals. Tot i això, no és fins a la segona dècada del XIX que aquest personatge rep el nom de "Magí", ja que, qui representava aquest paper s'anomenava així.

Magí de les Timbales al Pla de Palau (1968)

Servei[modifica]

Actualment, el Magí de les Timbales serveix per anunciar que arriben els Gegants de la Ciutat (el Negrito i la Negrita, els Moros i els Vells de la ciutat, estan al seu darrere).

Sortida[modifica]

El Magí de les Timbales surt per la festivitat de Corpus, de Sant Magí i per Santa Tecla. També són acompanyants del carro on passeja l'Home dels Nassos (31 de desembre)

Moments[modifica]

Quan el cavall està parat, és un bon moment per que els nens es puguin fotografiar amb el Magí: uns instants per a la simpatia.