Mancomunitat Espadà-Millars

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMancomunitat Espadà-Millars
Dades
Tipusmancomunitat de municipis
regió geogràfica Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació4 abril 1990
Governança corporativa
Seu
Format per

Lloc webespadan-mijares.es Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map
Infotaula d'escutEscut de la Mancomunitat

Escut oficial de la Mancomunitat.
Detalls
TipusEscut d'armes Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perMancomunitat Espadà-Millars Modifica el valor a Wikidata
Establert/
rehabilitat
29 juny 2007 Modifica el valor a Wikidata
EsmaltsArgent, natural, sinople i atzur Modifica el valor a Wikidata

La Mancomunitat Espadà-Millars és una mancomunitat de municipis de comarques de la Plana Baixa i l'Alt Millars, al País Valencià. La mancomunitat pren el seu nom dels elements geogràfics més importants de l'entorn: la Serra d'Espadà i el Riu Millars. Agrupa 15 municipis (Aín, L'Alcúdia de Veo, Argelita, Aiòder, Espadella, Fanzara, les Fonts d'Aiòder, Ribesalbes, Suera, Tales, Toga, Torralba, Torre-xiva, Vallat i Vilamalur) i 4.298 habitants, amb una extensió conjunta de 272,70 km². Actualment (2011) la mancomunitat és presidida per Jose Medina Lozano, del Partit Popular i regidor de l'ajuntament de Ribesalbes, aquesta té la seu administrativa i operativa a Tales. Té competències en agricultura, assessoria jurídica, comerç, cultura, defensa medi ambient, educació, esports, gabinet administratiu, gabinet tècnic, indústria, lleure, ramaderia, sanitat, serveis socials i turisme.

Escut[modifica]

L'escut oficial té el següent blasonament:

« Escut en forma d'ogiva. Truncat. En el primer quarter, en camperp d'argent, dues muntanyes del natural i sinople respectivament. En el segon quarter, en camp d'argent, tres ones d'atzur.[1] »

L'escut s'aprovà per Resolució de 29 de juny de 2007, del vicepresident primer i conseller de Presidència, publicada al DOCV núm. 5.576, de 13 d'agost de 2007.[1] Les muntanyes i les ones són senyals parlants. Representen la serra d'Espadà i el riu Millars, elements geogràfics més representatius del seu entorn i que donen nom a la mancomunitat.[cal citació]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]