Manicura

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una manicura és un tractament de bellesa cosmètic per a les ungles i mans que sol realitzar-se a casa o en un saló de bellesa. En una manicura es tallen o llimen les vores de les ungles, es realitzen massatges a les mans i s'aplica esmalt d'ungles. Quan aquest procediment es realitza en els peus, és denominat pedicura. Algunes manicures poden incloure la pintura de dissenys en les ungles o l'aplicació de petites calcomanies o joies d'imitació. Altres tractaments inclouen l'aplicació d'ungles artificials, el que és conegut com a "manicura francesa".[1]

La persona que té com a ofici la cura i l'embelliment de les mans i, en especial, la cura i la pintura de les ungles, s'anomena Manicur (en femení manicura).

Exemple de manicura

Tipus de manicura[modifica]

Exemple de manicura francesa

Manicura Francesa[modifica]

La manicura francesa pot fer-se mitjançant ungles artificials, les quals estan dissenyades per a semblar-se a les naturals i es caracteritzen per mancar de color de base o per tenir una basi color rosa amb puntes blanques. Les puntes de les ungles es pinten de blanc, mentre que la resta de l'ungla es poleix en un color rosa o una ombra adequada. També és comú aplicar una manicura francesa sobre les ungles naturals.

Manicura amb oli calent[modifica]

Una manicura amb oli calent és un tipus específic de manicura que neteja les cutícules i les estova amb oli. Poden utilitzar-se olis minerals, oli d'oliva o locions preparades en un escalfador elèctric.

Tractaments amb cera de parafina[modifica]

Les mans es poden submergir en cera de parafina fosa per a suavitzar-les i hidratar-les. La cera de parafina s'utilitza perquè pot ser escalfada a temperatures de més de 95° F (35 °C) sense cremar o ferir la mà. La calor intensa permet una absorció més profunda dels emol·lients i els olis essencials. La cera s'aplica sovint amb diversos ingredients botànics tals com àloe vora, camamilla o oli de l'arbre del te i les ceres de fruites tals com poma, préssec i maduixa s'utilitzen sovint en salons de bellesa. Els tractaments de cera de parafina sovint són més costosos que els tractaments estàndard de manicura, per la qual cosa són més escassos.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «What is a French Manicure?» (en angles). Conjecture Corporation, 2003-2018. [Consulta: 21 desembre 2018].