María Antonia Trujillo Rincón

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: María Antonia Trujillo)
Infotaula de personaMaría Antonia Trujillo Rincón

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(es) María Antonia Trujillo Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement18 desembre 1960 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Peraleda del Zaucejo (Província de Badajoz) Modifica el valor a Wikidata
Diputada al Congrés dels Diputats
25 març 2008 – 27 setembre 2011

Circumscripció electoral: Càceres

Dades personals
FormacióUniversitat d'Extremadura Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Madrid Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolítica, advocada Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Socialista Obrer Espanyol Modifica el valor a Wikidata

María Antonia Trujillo Rincón (Peraleda del Zaucejo, Extremadura, 18 de desembre de 1960) és una política espanyola, primera Ministra d'Habitatge en el govern de José Luis Rodríguez Zapatero.[1]

Biografia[modifica]

Va néixer el 18 de desembre de 1960 a la població extremenya de Peraleda del Zaucejo, situada a la província de Badajoz. Va estudiar dret a la Universitat d'Extremadura, on es va llicenciar el 1985 i doctorar el 1991.

Interessada per la docència, va ser professora de dret constitucional en aquesta mateixa universitat. Experta en dret autonòmic, ha participat en diversos projectes de recerca sobre el desenvolupament de l'Estat de les Autonomies i ha publicat monografies i articles sobre el mateix tema. A la Universitat d'Extremadura ha estat delegada de Relacions Internacionals i presidenta de la Junta de Personal Docent i de Recerca.

Activitat política[modifica]

Membre del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), l'any 1996 fou nomenada consellera del Consell Econòmic i Social d'Extremadura. El 1999 Juan Carlos Rodríguez Ibarra, president de la Junta d'Extremadura, la nomenà Consellera de la Presidència, i posteriorment fou consellera de Foment i l'artífex d'un Pla Regional d'Habitatge, que consisteix bàsicament a aportar sòl públic de franc als promotors perquè aquests construeixin habitatges a un preu assequible —uns 60.000 euros—.

En la victòria socialista en les eleccions generals de 2004, el nou president José Luis Rodríguez Zapatero la nomenà Ministra d'Habitatge, ministeri de nova creació amb competències exclusives sobre habitatge. El 6 de juliol de 2007 va ser rellevada d'aquest càrrec, sent nomenada en el seu lloc Carme Chacón.

Polèmiques[modifica]

Alguns dels seus comentaris a Twitter han suscitat polèmiques. El 2013 va escriure: «¿Per a quins assumptes importants serveix saber català?». A més, va afegir-hi: «Ahir (dissabte) vaig preguntar per les coses importants per les quals serveix saber català. Tret de dos o tres, ningú ha respost»; «Això sí, han demostrat que serveix per a insultar».[2]

Referències[modifica]

  1. «Trujillo Rincón, María Antonia». Congrés dels Diputats. [Consulta: octubre 2020].
  2. «Maria Antonia Trujillo: "¿Per a quins assumptes importants serveix saber català?"». El Periódico, 15-12-2013 [Consulta: 7 juny 2016].

Enllaços externs[modifica]


Càrrecs públics
Precedida per:
nova creació
Francisco Álvarez-Cascos com a responsable del
Ministeri de Foment
Ministre d'Habitatge
Escut de l'estat espanyol

2004 –- 2007
Succeïda per:
Carme Chacón