Mare de Déu d'Algons

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mare de Déu d'Algons
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMontferrer i Castellbò (Alt Urgell) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAlgons
Map
 42° 23′ 41″ N, 1° 20′ 47″ E / 42.39464°N,1.34628°E / 42.39464; 1.34628
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC15629 Modifica el valor a Wikidata

La Mare de Déu d'Algons és una capella al costat del Mas d'Algons, en el municipi de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una petita església d'una sola nau, situada sobre un penyal i capçada a ponent amb capçalera plana i coberta amb volta de canó que sosté un llosat de doble vessant. Una porta en arc de mig punt s'obre a la façana principal, situada a llevant, la qual és coronada per un ull de bou circular i rematada per un campanar d'espadanya d'un sol ull. Es troba arrebossada a l'interior, mentre que l'exterior el parament és a pedra vista, de reble. La façana de llevant està precedida per un petit clos adossat a l'església.[1]

Història[modifica]

Hi ha una inscripció a la capella que diu "Pere Comella manà fer la Capella. 1800".[2]

Referències[modifica]

  1. «Capella de la Mare de Déu d'Algons». Pla d'ordenació urbanística municipal: Catàleg de béns protegits p. 19-20. Ajuntament de Montferrer i Castellbò. Arxivat de l'original el 3 de març 2016. [Consulta: 8 maig 2012].
  2. «Capella de la Mare de Déu». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 8 maig 2012].