Mare de Déu de les Olles

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mare de Déu de les Olles
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud556 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVeciana (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
Map
Camí a la capella de la Mare de Déu de les Olles
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC6120 Modifica el valor a Wikidata

La Mare de Déu de les Olles o Mare de Déu de la Concepció és una església al terme municipal de Veciana (Anoia) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Interior

Pertanyia a la baronia de Segur i era sufragània de Veciana. Està situada a pocs metres del Molí de la Roda. Va ser construïda pel baró de Calders. S'anomena Mare de Déu dels molins de Segur o Verge del Mas Sobirà, però en un principi fou dedicada a venerar la Mare de Déu de les Dolles. Modernament ja existia el 1616.[1] Petita capella de planta rectangular, sense absis. Té un singular voladís on s'ha utilitzat el maó. La porta d'entrada té uns brancals i llinda de pedra. Per damunt una finestra d'ull de bou i un petit campanar d'espadanya. A l'interior hi ha una imatge de la Verge de Montserrat i unes pintures de la muntanya de Montserrat en el presbiteri.[1]

S'hi va per l'anomenat camí de la Roda, una pista en molt bon estat, que surt del km 5,2 de la carretera BV-1001 (de Calaf a Sant Guim).

Notes[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mare de Déu de les Olles
  1. 1,0 1,1 «Mare de Déu de la Concepció». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 4 setembre 2015].