Margareta Karthauserin

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMargareta Karthauserin
Nom original(de) Margareta Karthäuserin Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementc. dècada del 1420 Modifica el valor a Wikidata
Mortc. dècada del 1480 Modifica el valor a Wikidata (50/69 anys)
Nuremberg Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómonja, escriba, escriptora Modifica el valor a Wikidata
Activitat(Floruit: segle XV Modifica el valor a Wikidata)
Orde religiósOrde dels Predicadors Modifica el valor a Wikidata

Margareta Karthäuserin va ser una monja de meitat del segle xv al convent Dominic de Santa Caterina a Nuremberg i una escriba especialitzada.[1]

Segons alguns historiadors, Margareta va ser enviada de Schönensteinbach per ajudar el convent de Nuremberg amb el moviment de reforma dels Dominics. Les monges del convent van fer una gran biblioteca plena de llibres per proveir les necessitats d'individus reformats. Molts d'aquests textos els van copiar elles mateixes.[2] D'aquestes monges, Margareta va ser considerat una de les escribas més especialitzades. Segons C. G. von Murr, entre els anys 1458 i 1470, va copiar vuit gran llibres de cor que anys més tard es podien trobar a la biblioteca de la ciutat de Nuremberg.[3] De banda d'aquest, també va escriure el Pars Aestivalis d'un Missal (1463) i el Pars Hiemalis. L'últim va ser copiat amb l'ajuda d'una altra monja del mateix convent, Margareta Imhof (1452).

Referències[modifica]

  1. Taylor, Jane. Women and the Book: Assessing the Visual Evidence. University of Toronto Press, 1997, p. 125. ISBN 0-8020-8069-3. 
  2. Taylor, Jane. Women and the Book: Assessing the Visual Evidence. University of Toronto Press, 1997, p. 129. ISBN 0-8020-8069-3. 
  3. Dodgson, Campbell. Catalogue of early German and Flemish woodcuts preserved in the Department of Prints and Drawings in the British Museum. Londres: Printed by order of the Trustees, 1903, p. 139.