Maria Carolina d'Àustria (reina de Saxònia)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria Carolina d'Àustria

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement8 abril 1801 Modifica el valor a Wikidata
Viena Modifica el valor a Wikidata
Mort22 maig 1832 Modifica el valor a Wikidata (31 anys)
Dresden Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortEpilèpsia Modifica el valor a Wikidata
SepulturaCatedral de Dresden Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaHabsburg-Lorena Modifica el valor a Wikidata
CònjugeFrederic August II de Saxònia (1819–) Modifica el valor a Wikidata
ParesFrancesc I d'Àustria Modifica el valor a Wikidata  i Maria Teresa de Borbó-Dues Sicílies Modifica el valor a Wikidata
GermansMaria Anna d'Àustria, Maria Leopoldina d'Àustria, Maria Clementina d'Àustria, Francesc Carles d'Àustria, Joan Nepomucè d'Àustria, Josep Francesc d'Àustria, Maria Carolina d'Àustria, Amàlia Teresa d'Àustria, Carolina Lluïsa d'Àustria, Lluïsa Elisabet d'Àustria, Maria Lluïsa d'Àustria i Ferran I d'Àustria Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 8259146 Modifica el valor a Wikidata

Maria Carolina d'Àustria, reina de Saxònia (Viena 1801 - Dresden 1832).[1] Arxiduquessa d'Àustria, princesa d'Hongria i de Bohèmia amb el doble tractament d'altesa reial i imperial que es maridà amb el rei Frederic August II de Saxònia.

Nada a Viena el dia 8 d'abril de 1801, era filla de l'emperador Francesc I d'Àustria i de la princesa Maria Teresa de Borbó-Dues Sicílies.[1] Maria Carolina era neta per via paterna de l'emperador Leopold II, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Lluïsa d'Espanya; mentre que per via materna ho era del rei Ferran I de les Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Maria Carolina d'Àustria.

El dia 26 de setembre de 1819 contragué matrimoni a Viena amb el rei Frederic August II de Saxònia, matrimoni que fou ratificat a Dresden el dia 7 d'octubre del mateix any. Frederic August de Saxònia era fill del príncep Maximilià de Saxònia i de la princesa Carolina de Borbó-Parma. Maria Carolina i Frederic August II no tingueren descendència.

Maria Carolina morí a Dresden el dia 22 de maig de 1832 a l'edat de 31 anys. El 24 d'abril de 1833, Frederic August II es casà de nou, aquesta vegada amb la princesa Maria de Baviera.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Maria Carolina d'Àustria
  1. 1,0 1,1 Scott. «Maria Karoline of Austria, Crown Princess of Saxony» (en anglès americà), 01-08-2017. [Consulta: 2 gener 2022].