Maria Josepa de Saxònia (arxiduquessa d'Àustria)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria Josepa de Saxònia

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Maria Josepha von Sachsen Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement31 maig 1867 Modifica el valor a Wikidata
Dresden Modifica el valor a Wikidata
Mort28 maig 1944 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Schloss Wildenwart (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
SepulturaCripta Imperial de Viena Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolítica Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPrincess of Saxony (en) Tradueix
Duchess in Saxony (en) Tradueix
Arxiduquessa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaLínia Albertina i Wettin Modifica el valor a Wikidata
CònjugeOtó d'Àustria (1886–) Modifica el valor a Wikidata
FillsCarles I d'Àustria i IV d'Hongria, Maximilià Eugeni d'Àustria Modifica el valor a Wikidata
ParesJordi I de Saxònia Modifica el valor a Wikidata  i Maria Anna de Portugal Modifica el valor a Wikidata
GermansMathilde de Saxe, Jean-Georges de Saxe, Maximilien de Saxe, Prince Albert de Saxònia i Frederic August III de Saxònia Modifica el valor a Wikidata
Premis

Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 68202507 Modifica el valor a Wikidata

Maria Josepa de Saxònia, arxiduquessa d'Àustria (Dresden 1867 - Castell de Wildenwart (Baviera) 1944). Princesa de Saxònia amb grau d'altesa reial que per matrimoni esdevingué arxiduquessa d'Àustria i mare de l'últim emperador, Carles I d'Àustria.

Nascuda el 31 de maig de 1867 a la capital del Regne de Saxònia, Dresden, essent filla del rei Jordi I de Saxònia i de la infanta Maria Anna de Portugal. Era neta del rei Joan I de Saxònia i de la princesa Amèlia de Baviera per part de pare mentre que per part de mare ho era de la reina Maria II de Portugal i del príncep Ferran de Saxònia-Coburg Gotha.

El 2 d'octubre de 1886 es comprometé amb l'arxiduc Otó Francesc d'Àustria, fill de l'arxiduc Carles Lluís d'Àustria i de la princesa Maria de l'Anunciació de Borbó-Dues Sicílies. L'arxiduc era nébot de l'emperador Francesc Josep I d'Àustria. La parella s'instal·là a Viena i tingueren dos fills:

L'extrema religiositat amb què fou educada fou l'única arma que tingué per aguantar un matrimoni ple d'infidelitats i en què les corredisses i festes de l'arxiduc eren un escàndol continu en el si de la societat vienesa de tombant de segle.

Durant la Primera Guerra Mundial convertí el castell de Augarten en un hospital de campanya per les tropes ferides que arribaven a Viena. Al llarg dels anys de la guerra es guanyà una molt bona reputació gràcies a les seves múltiples obres benèfiques.

L'any 1918, amb la caiguda de l'Imperi, partí a l'exili amb el seu fill i la seva jove instal·lant-se a l'illa de Madeira. Passà la Guerra a Alemanya i morí l'any 1944 a Baviera. És enterrada a la Cripta dels caputxins de Viena al costat del seu espòs.