Maria Teresa d'Àustria (reina de les Dues Sicílies)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria Teresa d'Àustria

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement31 juliol 1816 Modifica el valor a Wikidata
Viena Modifica el valor a Wikidata
Mort5 agost 1867 Modifica el valor a Wikidata (51 anys)
Albano Laziale (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCòlera Modifica el valor a Wikidata
Sepulturabasílica de Santa Clara Modifica el valor a Wikidata
Abadessa de la Institució de Dames Nobles del Castell de Praga
7 setembre 1834 – 27 gener 1837
Consort of the Two Sicilies (en) Tradueix
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómonja, Abadessa de la Institució de Dames Nobles del Castell de Praga, sobirana Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolReina consort
Arxiduquessa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaDinastia dels Habsburg i Casa de Borbó-Dues Sicílies Modifica el valor a Wikidata
CònjugeFerran II de les Dues Sicílies (1837–) Modifica el valor a Wikidata
FillsLluís de Borbó-Dues Sicílies, Maria Immaculada de Borbó-Dues Sicílies, Pasqual de Borbó-Dues Sicílies, Gener de Borbó-Dues Sicílies, Prince Alberto of Bourbon-Two Sicilies (en) Tradueix, Prince Giuseppe of Bourbon-Two Sicilies (en) Tradueix, Maria Pia de Borbó-Dues Sicílies, Immaculada de Borbó-Dues Sicílies, Gaietà de Borbó-Dues Sicílies, Alfons de Borbó-Dues Sicílies, Maria de l'Anunciació de Borbó-Dues Sicílies, Prince Vincenzo of Bourbon-Two Sicilies (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesCarles Lluís d'Àustria Modifica el valor a Wikidata  i Enriqueta de Nassau-Weilburg Modifica el valor a Wikidata
GermansMaria Carolina d'Àustria, Albert d'Àustria, Carles Ferran d'Àustria, Guillem Francesc d'Àustria i Frederic Ferran d'Àustria Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
L'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria, reina de les Dues Sicílies.

Maria Teresa d'Àustria, reina de les Dues Sicílies (Viena 1816 - Albano 1867). Arxiduquessa d'Àustria, princesa reial de Bohèmia i Hongria amb el doble tractament d'altesa reial i imperial.

Nascuda a la ciutat de Viena, capital de l'Imperi austríac, el dia 31 de juliol de 1816, sent filla primogènita de l'arxiduc Carles Lluís d'Àustria, duc de Teschen, i de la princesa Enriqueta de Nassau-Weilburg. L'arxiduquessa era neta per via paterna de l'emperador Leopold II, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Lluïsa d'Espanya i per via materna pertanyia a la família gran ducal dels Nassau.

Casada el dia 27 de gener de 1837 amb el rei Ferran II de les Dues Sicílies es convertí amb reina de les Dues Sicílies i es produïa el tercer casament entre un rei de les Dues Sicílies i una arxiduquessa austriaca. La parella va tenir els següents fills:

L'any 1859 Maria Teresa quedà viuda. El tron de les Dues Sicílies fou ocupat per un dèbil rei Francesc II de les Dues Sicílies, únic fill del primer matrimoni de Ferran. Francesc no aconseguí fer front a l'ocupació del Regne per part de les tropes piemonteses dirigides per Garibaldi. L'any 1861 la família reial de les Dues Sicílies anava a l'exili, instal·lant-se a Roma i a la veïna Albano.

De caràcter molt fort, Maria Teresa maldà per recuperar el tron napolità i finança nombroses petites insurreccions de caràcter local a Nàpols. Malgrat tot, cap reeixí i l'any 1867 l'arxiduquessa moria a l'exili romà d'Albano junt amb el seu fill, el príncep Genaro.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Maria Teresa d'Àustria