Maria de l'Esperança de Borbó-Dues Sicílies

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaMaria de l'Esperança de Borbó-Dues Sicílies
10203092.jpg
Dades biogràfiques
Naixement 14 de juny de 1914
Madrid
Mort 8 d'agost de 2005 (91 anys)
Sevilla
Dades familiars
Dinastia House of Orléans-Braganza
Cònjuge Pere Gastao d'Orleans-Bragança
Fills
Pares Carles de Borbó-Dues SicíliesLluïsa d'Orleans
Germans
Modifica dades a Wikidata

Maria de l'Esperança de Borbó-Dues Sicílies, princesa imperial del Brasil (Madrid 1914 - Villamanrique de la Condesa (Sevilla) 2005). Princesa de les Dues Sicílies amb el tractament d'altesa reial.

Nascuda a la ciutat de Madrid el dia 14 de juny de 1914 sent filla de l'infant Carles de Borbó-Dues Sicílies i de la princesa Lluïsa d'Orleans. Maria de l'Esperança era néta per via paterna del príncep Alfons de Borbó-Dues Sicílies i de la princesa Maria Antonieta de Borbó-Dues Sicílies i per via materna del príncep Felip d'Orleans i de la princesa Maria Isabel d'Orleans.

Casada el 18 de desembre del 1944 a la catedral de Sevilla amb el príncep imperial Pere Gastao d'Orleans-Bragança, fill del príncep Pere d'Alcàntara d'Orleans-Bragança i de la comtessa bohèmia Elisabeth Dobrzensky von Dobrzenicz. La parella tingué sis fills:

  • SAI el príncep Alfons d'Orleans-Bragança, nat el 1948 a Petrópolis. Es casà amb Maria Parejo de qui es divorcià per casar-se amb Silvia-Amalia Hungria de Silva Machado.
  • SAI el príncep Manuel del Brasil, nat a Petrópolis el 1949. Casat amb Margarida Haffner.
  • SAI la princesa Cristina d'Orleans-Bragança, nada a Petrópolis el 1950. Casada en primeres núpcies amb el príncep Jan Sapieha-Rozánski i en segones núpcies amb José Carlos Calmon de Brito.
  • SAI el príncep Francesc Humbert d'Orleans-Bragança, nat el 1956 a Petrópolis. Casat amb Christina Schmidt Peçanha de qui es divorcià per casar-se amb Rita de Cascia Pires.

La princesa Maria de l'Esperança era germana de la comtessa de Barcelona i per tant tia del rei Joan Carles I d'Espanya amb qui l'uní una especial relació d'afecte.

La princesa morí a Villamanrique de la Condesa el mes d'agost de 2005, per disposició del rei d'Espanya fou enterrada amb honors d'infanta d'Espanya. Al funeral hi assistiren els reis d'Espanya i les duquesses de Palma de Mallorca i de Badajoz