Marion Maréchal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Marion Maréchal-Le Pen)
Infotaula de personaMarion Maréchal

(2022) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(fr) Marion Jeanne Caroline Le Pen Modifica el valor a Wikidata
10 desembre 1989 Modifica el valor a Wikidata (34 anys)
Saint-Germain-en-Laye (França) Modifica el valor a Wikidata
Directora Institut de Ciències Socials, Econòmiques i Polítiques
maig 2018 –
Conseller regional de Provença-Alps-Costa Blava
13 desembre 2015 – 30 juny 2017 (dimissió)Philippe de Beauregard →

Circumscripció electoral: Valclusa
Diputada a l'Assemblea Nacional
20 juny 2012 – 20 juny 2017 – Brune Poirson →

Circumscripció electoral: Vaucluse's 3rd constituency (en) Tradueix
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióCatolicisme Modifica el valor a Wikidata
FormacióInstitution Saint-Pie-X (en) Tradueix
Universitat de Panteó-Assas
Emlyon Business School Modifica el valor a Wikidata
Alçada1,74 m Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball París Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolítica, jurista Modifica el valor a Wikidata
PartitReconquesta (2022–)
Reagrupament Nacional (2018–2022)
Front national (2008–2018) Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaFamília Le Pen Modifica el valor a Wikidata
CònjugeVincenzo Sofo (2021–) Modifica el valor a Wikidata
ParellaVincenzo Sofo (2016–2021) Modifica el valor a Wikidata
ParesSamuel Maréchal Modifica el valor a Wikidata  i Yann Le Pen Modifica el valor a Wikidata
ParentsMarine Le Pen (tia materna)
Marie-Caroline Le Pen (tia materna)
Nolwenn Olivier (female parallel cousin (en) Tradueix)
Jehanne Chauffroy (female parallel cousin (en) Tradueix)
Mathilde Chauffroy (female parallel cousin (en) Tradueix)
Louis Chauffroy (male parallel cousin (en) Tradueix)
Philippe Olivier (oncle) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmarionmarechal.info Modifica el valor a Wikidata
Facebook: MMLPen.officiel Twitter (X): MarionMarechal LinkedIn: marionlepen Modifica el valor a Wikidata

Marion Maréchal-Le Pen (Saint-Germain-en-Laye, 10 de desembre de 1989) és una política francesa membre del Reagrupament Nacional, neboda de Marine Le Pen i neta de Jean-Marie Le Pen. El seu pare Samuel Maréchal fou el fundador del moviment juvenil del Front Nacional, tot i que realment el seu pare biològic va ser Roger Auque, periodista i diplomàtic francès.

Família[modifica]

Marion Maréchal-Le Pen és la filla de Samuel Maréchal i Yann Le Pen. Samuel Maréchal, però, no és el pare biològic de Marion Maréchal-Le Pen, ja que Marion prové d'una relació anterior de la seva, tot i que Maréchal la reconeix com la seva filla malgrat haver-se separat de Le Pen l'any 2007.[1]

La publicació l'Express va revelar el 2013 que el periodista i diplomàtic Roger Auque és el pare biològic de Marion Maréchal-Le Pen, tot i que es presenta una queixa contra la revista, que fou condemnada a pagar 10.000 euros en danys i perjudicis. El 8 de setembre de 2014, Roger Auque mor a l'edat de 58 com a conseqüència d'un càncer. En les seves memòries pòstumes, el Servei Secret de la República Francesa, confirma que era el pare biològic de Marion Maréchal-Le Pen.[2]

Maréchal prové d'una llarga família amb tradició a l'extrema dreta francesa, és la neta del polític francès Jean-Marie Le Pen, fundador i expresident del Front Nacional, i la neboda de Marine Le Pen, qui va succeir a Jean-Marie Le Pen al capdavant de partit. El 1992, amb tan sols dos anys, ella apareixia en els braços del seu avi en un cartell oficial de la seva campanya a les eleccions regionals de Provença–Alps–Costa Blava.[3]

Estudis[modifica]

Marion Maréchal - Le Pen va assistir durant cinc anys a la tradicionalista institució de Sant Pius X a la població de Saint-Cloud, experiència que ella mateixa descriu com a fonamental pel seu aprenentatge L'any 2012, va obtenir un màster en dret públic per a la Panthéon-Assas University's. Després va abandonar els seus estudis per dedicar-se plenament a la seva acta de diputada. [4][5]

Carrera política[modifica]

Inicialment, Maréchal és més propera a alguns petits cercles de la UMP i afirma sentir-se seduïda pel personatge de Nicolas Sarkozy. Però les polítiques del president de la república, la deceben profundament i decideix embrancar-se en Front Nacional a l'edat de 18 anys. Es va inscriure en l'ultradretà Front Nacional l'any 2007, partit fundat pel seu avi Jean-Marie Le Pen. Va entrar en la política durant les eleccions municipals celebrades el 9 de març de 2008 a Saint-Cloud, apareixent en la setena posició de la llista del FN, i obtenint un 6,3% dels vots. En les eleccions regionals de 2010, sol·licitada per Marie-Christine Arnautu, Marion Maréchal - Le Pen ocupa la segona posició de la llista del Front Nacional al departament d'Yvelines. Maréchal, es declara pròxima a la seva tia Marine i la llista a la Île-de-France encapçalada per Marie-Christine Arnautu obté el 9,3% dels vots en la primera volta. El 2012 va ser triada per al Parlament francès per la tercera circumscripció de Vaucluse, convertint-se així en la parlamentària francesa més jove de la història. El 6 de desembre de 2015 fou la candidata més votada a la primera volta de les eleccions regionals franceses a Provença-Alps-Costa Blava, amb el 40,55% dels vots. Finalment, però, a la segona volta seria derrotada per Christian Estrosi (Republicans) després que el candidat socialista es retirés seguint les consignes del seu partit.[6][7]

L'any 2021, Maréchal integre Reconquête! un nou partit polític de dretes liderat per Eric Zemmour, que es presentarà a les eleccions presidencials del 2022 quedant quart.

Referències[modifica]

  1. Roger-Petit, Bruno «"L'Express" révèle l'identité du père de Marion Maréchal-Le Pen : un journalisme indigne» (en francès). L'Obs, 08-11-2011 [Consulta: 16 desembre 2015].
  2. «L'Express condamné pour avoir dévoilé l'identité du père biologique de Maréchal Le Pen» (en francès). Public Senat [Consulta: 16 desembre 2015].
  3. «Régionales 2015: Jean-Marie Le Pen adoube sa petite-fille Marion» (en francès). L'Express [Consulta: 16 desembre 2015].
  4. Larrouturou, Paul «Pourquoi Marion Maréchal-Le Pen a arrêté ses études» (en francès). Le Lab Europe, 13-12-2012 [Consulta: 16 desembre 2015].
  5. Woitier, Chloé «Marion, le nouveau visage du clan Le Pen» (en francès). Le Figaro, 25-04-2012 [Consulta: 16 desembre 2015].
  6. Le Cain, Blandine «Marion Maréchal-Le Pen, histoire d'une ascension fulgurante» (en francès). Le Figaro, 08-12-2015 [Consulta: 16 desembre 2015].
  7. «Marion Maréchal-Le Pen : « Il y a des victoires qui font honte aux vainqueurs »» (en francès). Le Monde, 13-12-2015 [Consulta: 16 desembre 2015].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Marion Maréchal