Martell de Kingoodie

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Lloc on es va trobar el martell.

El martell de Kingoodie és un martell incrustat en una pedra trobat el 1844 a Kingoodie Quarry, Escòcia.

Descobriment[modifica]

Sir David Brewster va trobar el martell incrustat en un bloc de pedra trobat el 1844 a Kingoodie Quarry, Escòcia del Cretaci, a l'era Mesozoica. 141 anys després l'any 1985, el Dr A. W. Medd del British Geological Survey va sostenir que la pedra en la qual es va trobar el martell era molt antiga, arenisca vermella (Devònic, entre 360 i 408 milions d'anys).

Si aquesta datació fos correcta, la situaria centenars de milions d'anys (entre 356 i 404 milions abans de l'aparició de l'home a la Terra. És per això que es considera el martell de Kingoodie un «Artefacte fora del seu temps».

Escepticisme[modifica]

Els artefactes metàl·lics fabricats amb ferro s'oxiden amb el contacte de l'aire, fins i tot enterrats, en un període geològicament breu. Els artefactes metàl·lics que es troben a les excavacions arqueològiques no conserven l'aspecte primitiu, sinó que solen estar en la majoria dels casos, coberts d'una capa de rovell vermell, que deixa taca a la terra que l'envolta. Queda per demostrar la raó per la qual el martell no s'ha oxidat en 400 milions d'anys.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  • Brewster, Sir David (1844). « Report of Meeting of the British Association for the Advancement of Science », Vol 14.
  • Charroux, Robert (1970), « One Hundred Thousand Years of Man 's Unknown History » (traducció del francès de Lowell Bair). Berkley Publ. Corp, p. 181.