Marvel UK

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióMarvel UK
Dades bàsiques
Tipus entitat empresa
Història
Fundació 1972
Modifica dades a Wikidata

Marvel UK fou una filial de l'editorial Marvel Comics des de la dècada dels setanta fins als anys noranta, ubicada al Regne Unit. La major part dels seus còmics, però, estaven produïts per al mercat nord-americà.

La creació més cèlebre de la filial britànica fou el Capità Britània, a més d'altres personatges com Death's Head, Motormouth & Killpower i Les Chevaliers de Pendragon. Juntament amb això, la societat estava encarregada de publicar les reedicions de còmics Marvel nord-americans en les antologies com Mighty World of Marvel, Hulk Presents i Marvel Bumper Comics, a més de nombrosos títols de Spiderman i dels X-Men. La filial va publicar també còmics sota llicència, com la revista del Doctor Who i dels Transformers, amb històries inèdites.

Als anys noranta, i sota la responsabilitat de l'editor Paul Neary, l'empresa va llançar títols basats en l'Univers Marvel però centrats en la ciència-ficció i la màgia, més que no en superherois tradicionals. Entre eixos còmics hi havia Warheads, Death's Head II i Motormouth & Killpower. Aquestos còmics estaven tots lligats al voltant d'una misteriosa organització anomenada Mys-Tech, que pretenia dominar el món.


Marvel UK és hui en dia part del grup editorial Panini.