Mas Pagès

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Mas Pagès (Garrigàs))
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mas Pagès
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióFinal del segle xviii, sobre una base més antiga
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaGarrigàs (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Sadurní Pagès, veïnat del Camí de Dalt. Garrigàs (Alt Empordà)
Map
 42° 10′ N, 2° 58′ E / 42.17°N,2.96°E / 42.17; 2.96
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC19725 Modifica el valor a Wikidata

Mas Pagès és una masiaal poble d'Arenys d'Empordà al municipi de Garrigàs (Alt Empordà).[1]

El mas Pagès, catalogat a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, és un dels més interessants que hi ha al veïnat del camí de dalt d'Arenys d'Empordà. Es tracta d'un conjunt format per l'annexió de dos cossos principals de planta baixa i dos pisos, arrenglerats a la línia de façana coberts amb teulada a dues vessants.

Les façanes, que es troben recobertes d'arrebossat, tenen una distribució irregular de les obertures, que en general són rectangulars. Com a elements singulars cal esmentar el cos de la dreta que presenta una terrassa al nivell del primer pis, i al cos esquerre una porta principal amb la data del 1793 i reixes a l'exterior de les finestres de la planta noble.[2] El mas Pagès, en el seu aspecte actual, és una construcció del segle xviii, segons constà a la inscripció del 1793 de la porta d'accés de la façana. Tanmateix, aquesta data deu correspondre a una remodelació, ja que el mas és el resultat de l'annexió de diversos cossos d'origen més antic. És una de les mostres més interessants d'arquitectura popular del nucli d'Arenys d'Empordà, i conserva decoració interior característica del segle xviii.[2]

Referències[modifica]

  1. «Mas Pagès (Arenys d'Empordà) - Garrigàs -». Pobles de Catalunya. Fundació per a la Difusió del Patrimoni Monumental Català. [Consulta: 3 setembre 2022].
  2. 2,0 2,1 «Mas Pagès». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 agost 2014].