Mas Renart (Aiguaviva)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mas Renart
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVI-XVII, XIX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Altitud118 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAiguaviva (Gironès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAiguaviva (Gironès)
Map
 41° 56′ N, 2° 47′ E / 41.93°N,2.78°E / 41.93; 2.78
IPA
IdentificadorIPAC: 20756

El Mas Renart és un edifici del municipi d'Aiguaviva (Gironès) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una edificació rural de l'època d'esplendor d'interessant valor arquitectònic tant per a configuració exterior com per l'estructura i distribució espacial interior. A destacar la façana amb porta amb dovelles de mig punt i les diferents finestres de gust renaixentista, una d'elles en cantonada (actualment una part tapada). Actualment presenta un caire de masia basilical, encara que podem dir que la seva forma originària era a quatre vents i degut a un incendi es va canviar la coberta. Interiorment destacarem la columna central (a dues alçades) on s'estintola la tirada sobre la jàssera central. Existeix una altra columna al porxo posterior. A la façana lateral existeix finestres amb arquets.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mas Renart
  1. «Mas Renart». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 7 novembre 2014].