Mas Tries Brunet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mas Tries Brunet
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVIII-XIX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBeuda (Garrotxa) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióBeuda (Garrotxa)
Map
 42° 14′ N, 2° 41′ E / 42.24°N,2.69°E / 42.24; 2.69
BCIL
IdentificadorIPAC: 9936

El Mas Tries Brunet és un edifici del municipi de Beuda (Garrotxa) protegit com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

Mas situat a poca distància del nucli principal del poble de Beuda. És de planta rectangular i teulat a dues aigües, amb els vessants vers les façanes laterals. Disposa de baixos, destinats antigament al bestiar; planta noble, organitzada a partir de la sala principal o menjador de convit, i golfes.

Actualment el Mas Tries Brunet té les façanes emblanquinades, llevat dels carreus ben tallats que formen les obertures. La façana més remarcable mira a migdia, lloc on hi ha una espaiosa eixida a nivell de primer pis, sostinguda per quatre arcades de mig punt. La porta d'accés a l'interior del mas mira a ponent i té una gran llinda sense inscripció.

Volten el mas nombroses cabanes i pallisses que han estat acuradament restaurades per tal d'utilitzar-les com a cases de caps de setmana. Varen ser bastides amb carreus poc escairats i les llindes de llurs obertures són de fusta. La majoria dels teulats són a una sola vessant.[1]

Història[modifica]

L'actual estructura arquitectònica del mas Tries Brunet correspon al segle xviii, amb algunes ampliacions efectuades en la centúria següent.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Mas Tries Brunet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 20 setembre 2013].