La Costa de Baix

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Mas la Costa de Baix)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
La Costa de Baix
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xvii
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMaçanet de Cabrenys (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióA 1,3 km a ponent del poble
Map
 42° 23′ N, 2° 45′ E / 42.39°N,2.75°E / 42.39; 2.75
Bé cultural d'interès local
Data10 febrer 1998
Id. IPAC19885 Modifica el valor a Wikidata

La Costa de Baix és un mas a un quilòmetre de Maçanet de Cabrenys (l'Alt Empordà) catalogat a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

L'edifici és de planta rectangular format per dos cossos orientats a migdia. El cos de ponent, de planta baixa i un pis, està compost per dues crugies perpendiculars a la façana principal. Les voltes de les cobertes són de pedruscall i cairats. El cos de llevant, de planta baixa i dos pisos, té tres crugies paral·leles a la façana, cobertes per voltes de pedruscall. L'accés a la planta pis és exterior i es realitza a través d'una escala que també serveix per comunicar a una eixida que hi ha damunt d'un porxo. Les parets són de pedra desbastada i les obertures estan emmarcades amb pedres ben tallades, algunes de les quals mostraven l'escut de la família que construí el mas. Un altre element decoratiu el constituïren les pintures que hi ha en el ràfec i en les quals hom descobreix les figures d'ocells. La coberta, suportada per cairats de fusta és a dues aigües.[1]

Referències[modifica]

  1. Text importat de: «Mas la Costa de Baix». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Generalitat de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. Llicència CC-0 [Importat: 15 octubre 2017] (Vegeu l'avís legal per a reutilitzacions).