Mastoplàstia d'augment

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula intervencióMamoplastia d'augment
Imatges preoperatòries i postoperatòries d'una mastoplàstia d'augment modifica
CIM-10-PCS0H0V0JZ Modifica el valor a Wikidata
CIM-9-MC85.54 Modifica el valor a Wikidata

La mastoplàstia d'augment o mamoplàstia d'augment és una tècnica de cirurgia estètica que utilitza implants mamaris i tècniques de mamoplàstia d'empelt de greix per augmentar la mida, canviar la forma i alterar la textura dels pits d'una dona. La mamoplàstia d'augment s'aplica com a cirurgia plàstica per corregir defectes congènits dels pits i de la paret toràcica.

L'aproximació a la intervenció quirúrgica és crear un augment esfèric de l'hemisferi mamari, mitjançant un implant mamari ple de solució salina o de gel de silicona; també es fa servir la transferència de greixos (amb empelts de teixit adipós, extrets del cos de la dona) que augmenten la mida i corregeix els defectes del contorn de l'hemisferi mamari.

En un procediment de reconstrucció mamària, de vegades es col·loca un expansor de teixit (un dispositiu temporal d'implantació mamària) i s'infla amb solució salina per preparar (donar forma i ampliar) el lloc receptor (butxaca de l'implant) per rebre i acomodar l'implant mamari.

En la majoria dels casos d'augment de mama d'empelt de greix, l'augment és de volum modest, donat el límit fisiològic permès pel cos humà.[1]

Referències[modifica]

  1. Cell-assisted Lipotransfer for Cosmetic Breast Augmentation: Supportive Use of Adipose-Derived Stem/Stromal Cells (2007) Yoshimura, K.; Sato, K.; Aoi, N.; Kurita, M.; Hirohi, T.; Harii, K. «Cell-Assisted Lipotransfer for Cosmetic Breast Augmentation: Supportive Use of Adipose-Derived Stem/Stromal Cells». Aesthetic Plastic Surgery, 32, 1, 2007, pàg. 48–55; discussion 56–7. DOI: 10.1007/s00266-007-9019-4. PMC: 2175019. PMID: 17763894.