Matar al Nani

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMatar al Nani
Fitxa
DireccióRoberto Bodegas
Protagonistes
GuióVicente Escrivá
MúsicaAntón García Abril
FotografiaFernando Arribas
ProductoraBlau Films
Dades i xifres
País d'origenEspanya
Estrena1988
Durada111 minuts
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama
Lloc de la narracióMadrid Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0095601 Filmaffinity: 904422 Letterboxd: matar-al-nani Allmovie: v141421 TMDB.org: 276677 Modifica el valor a Wikidata

Matar al Nani és una pel·lícula espanyola de 1988 dirigida per Roberto Bodegas.

Pertany a l'anomenat cinema quinqui, que reflecteix la vida de joves de barris pobres, que es veuen obligats a delinquir; així com la corrupció policial i institucional.

Argument[modifica]

Ambientada a començaments dels anys 80, basada en fets reals. Santiago Corella (El Nani) és un atracador de joieries nascut en un família marginal. Alguns alts càrrecs de la Policia juntament amb l'industrial i joier Molero, munten una organització d'estafa a joieries i companyies d'assegurances, utilitzant els serveis del grup d'aquest atracador de tal manera que durant algun temps roben multitud de joieries. Amb el canvi de govern el ministre de l'Interior socialista, demana més control policial en els atracaments a joieries i que es trobi la mercaderia robada, i llavors el Nani deixa de ser útil a l'organització.

La pel·lícula mostra àmpliament el fosc submón policial i empresarial, igualment la impunitat dels cossos de seguretat davant dels delictes que ells mateixos cometen.

Repartiment[modifica]