Matorral a Xile

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Matorral xilè)
Infotaula de geografia físicaMatorral a Xile
Imatge
TipusEcoregió WWF Modifica el valor a Wikidata
Part debosc mediterrani
Zona neotropical Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaXile Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata
La primavera al matorral de Xile
Matorral a San José de Maipo

El Matorral de Xile és una ecoregió terrestre de clima mediterrani situada al Xile Central a Amèrica del Sud. Forma part de l'ecozona neotropical.

Ocupa una superfície d'uns 148.500 km² i limita al nord amb el desert d'Atacama, al sud amb la Selva de Valdivia i a l'est amb els Andes. El matorral de Xile és una de les cinc regions de clima mediterrani del món, totes elles situades a la part occidental dels continents. les altres quatre regions són la Conca del Mediterrani, el chaparral de Califòrnia, la Província del Cap d'Àfrica del Sud i el kwongan a Austràlia Occidental. El Matorral ocupa el Xile central entre les latituds 32° i 37° sud.

Flora i fauna[modifica]

L'ecoregió del matorral xilè hostatja diverses comunitats de plantes.

Aquesta ecoregió té moltes espècies endèmiques amb afinitats amb els tròpics sud-americans i la Flora antàrtica i la dels Andes. Un 95% de les seves espècies són endèmiques de Xile, incloent-hi Gomortega keule, Pitavia punctata, Nothofagus alessandrii, i la palmera xilena, Jubaea chilensis.

Conservació[modifica]

El Matorral conté la majoria de les grans ciutats de Xile i la Vall Central Xilena de gran importància agrícola. Aquesta regió està sotmesa a un pasturatge extensiu, aprofitament de la fusta i urbanització i és la regió xilena menys protegida per parcs nacionals i reserves.

Bibliografia[modifica]

Referències[modifica]

  1. C. Michael Hogan, 2008