Maximilià Enric de Baviera

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 14:26, 11 març 2013 amb l'última edició de Legobot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Maximilià-Enric de Baviera al 1658

Maximilià-Enric de Baviera (8 de desembre de 1621 a Munic - 5 de juny 1688 a Bonn) (en való Miyin-Hinri d' Bavire, en alemany Maximilian Heinrich von Bayern) va ser el príncep-arquebisbe de 1650 a 1688 de Colònia, coadjutor del seu oncle i predecessor Ferdinand de Baviera, d'Hildesheim, de Lieja. El 1683 el bisbat i de Münster va afegir-se.

Duant la Guerra dels Trenta Anys va lluitar del costat dels catòlics i del rei de França contra els protestants. Va nominar Guillem-Egó de Fürstenberg com a coadjutor en preparació de la seva successió. Tot i això, a la seva mort, els altres electors i el clergat de Colònia no volien un aliat de França i van preferir un altre Wittelsbach, a Colònia, Josep Climent de Baviera, que six ans més tard, després de l'interregne de Joan Lluís d'Elderen (1688-1694) a Lieja, també va obtenir la seu del principat de Lieja.

Vegeu també

Llista dels bisbes de Tongeren, Maastricht i Lieja


Precedit per:
Ferdinand de Baviera
Príncep-bisbe del Principat de Lieja
16501688
Succeït per:
Joan Lluís d'Elderen
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Maximilià Enric de Baviera