Medalla de Crimea

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de premiMedalla de Crimea
Medaille de crimee.jpg
Tipus medalla de batalla
País Regne Unit
Modifica dades a Wikidata

La Medalla de Crimea (anglès:Crimea Medal) és una medalla de campanya britànica aprovada el 15 de desembre de 1854 per la Reina Victòria, Atorgada a oficials i tropa de les unitats britàniques (de terra i navals) que van lluitar a la Guerra de Crimea de 1854-56 contra l'imperi Rus.

La medalla és notable perquè llueix unes barres extremadament ornades, amb la forma d'una fulla de roure, un estil que no s'ha emprat mai més a la Gran Bretanya. La suspensió de la medalla també és molt florida.

La medalla s'atorgava sense barra a aquells que van ser presents a Crimea però que no van participar en cap de les accions que qualificaven. També es va atorgar a forces aliades franceses. Aquestes medalles, a més de les 5 barres britàniques, sovint s'atorgaven amb barres franceses (no autoritzades): Traktir, Tchernaia, Mer d'Azoff, i Malakof.

Disseny[modifica]

Una medalla de plata o bronze, de 36mm de diàmetre. A l'anvers apareix la imatge de la Reina Victòria coronada amb una diadema. Al revers apareix la victòria coronant de llorer a un soldat.

Penja d'una cinta blau cel amb les vores grogues (els colors inversos de la Medalla del Bàltic).

Barres[modifica]

Es van autoritzar 5 barres,

  • "Alma" – 20 de setembre de 1854
  • "Inkerman" – 5 de novembre de 1854
  • "Azoff" – 1854
  • "Balaklava" – 25 d'octubre de 1854
  • "Sebastòpol" – 1854-55

, però només se'n podien atorgar un màxim de 4.