Megapodius

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuMegapodius Modifica el valor a Wikidata

megàpode de Reinwardt Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdreGalliformes
FamíliaMegapodiidae
GènereMegapodius Modifica el valor a Wikidata
Gaimard, 1823

El gènere Megapodius és el més nombrós en espècies de la família dels megapòdids (Megapodiidae), a l'ordre dels gal·liformes (Galliformes). Habiten diferents illes, des d'Indonèsia, Micronèsia, Melanèsia fins a Polinèsia, a més de les Filipines, Nova Guinea i nord d'Austràlia. Com altres gèneres de la família, no coven els ous amb el seu calor corporal, sinó mitjançant altres fonts de calor, com el de la descomposició de material vegetal, i inclús el provinent de territoris volcànics.

Taxonomia[modifica]

Tradicionalment es consideraven totes les poblacions del gènere, subespècies de M. freycinet, però avui això es considera un error. Encara hi ha, però, qüestions controvertides, i per exemple, el tàxon forstenii s'ha considerat una subespècie de M. freycinet, una subespècie de M. hispidus o una espècie. El tàxon wallacei s'ha considerat al gènere Megapodius, però avui se separa al seu propi gènere com Eulipoa wallacei. També s'ha associat a aquest gènere el Maleo, que avui se separa al gènere Macrocephalon. Aquests tres gèneres es consideren relacionats. Les 12 espècies vives del gènere són:[1]

Referències[modifica]

  1. Gill, Frank; Donsker, David; Rasmussen, Pamela. «Pheasants, partridges, francolins» (en anglès). IOC World Bird List Version 12.1.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Megapodius