Mei Qing

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMei Qing
Biografia
Naixement1623 Modifica el valor a Wikidata
Mort1697 Modifica el valor a Wikidata (73/74 anys)
Activitat
Ocupaciópintor, poeta, cal·lígraf Modifica el valor a Wikidata
GènerePaisatge Modifica el valor a Wikidata
" Cascada brollant des d'un penya-segat" (Museu d'Antiquitats d'Estocolm)
Dos Immortals a Huangshan

Mei Qing (xinès simplificat: 梅清; xinès tradicional: 梅清; pinyin: Méi Qīng), conegut també com a Yuangong i Qushan, fou un pintor, cal·lígraf i poeta xinès que va viure sota la dinastia Qing. Va néixer a Xuanchen, província d'Anhui vers l'any 1623 (alguna font menciona el 1624) en una família d'artistes. Va morir el 1697. Va ser amic de Shitao l'artista més conegut de la tendència individualista.

Mei va destacar com a pintor paisatgista que s'inspirà,per als seus temes,en la Muntanya Groga, lloc que havia visitat diverses vegades. Tenia fama pintar-les de memòria. Com artista va aprendre de Wang Meng- Va crear un estil propi i brillant que va influir a Shitao. Feia servir el pinzell sec i línies ondulants. De les seves obres, entre altre, destaca “El cim Tiandu”. Es troben obres d'aquest pintor als museu següents: Acadèmia d'Art de Honolulu (Estats Units), Museu d'Antiguitats de l'Extrem Orient d'Estocolm (Suècia), Museu d'Art de Cleveland (Estats Units), Museu Guimet de París (França), Museu del Palau de Pequín (Xina) i Museu de Xangai (Xina).

Bibliografia[modifica]

  • Cultivated Landscapes: Chinese Paintings from the Collection of Marie-Hélène and Guy Weill. The Metropolitan Museum of Art. Pàgs 7, 55-57, 62.66, 68-78, 87-89, 196-197 i 199-203...
  • Chinese Landscape Painting as Western Art History de James Elkins. Pàg. 117.
  • Dictionnaire des peintres,sculpteurs, dessinateurs et graveurs (.Dictionnaire Bénézit) d'E.Bénézit,
  • Forgeries Signed as Mei Qing: Mount Huang Paintings de Shwu-Ching Lee,Artibus Asiae.Vol. 66, No. 1 (2006), pp. 41–88
  • Pintures de l'Escola Huangshan (en pinyin:Mei Qing: Huangshan tu ce). Xangai. ISBN 7532205258 / ISBN 9787532205257. Text en llengua xinesa

Referències[modifica]

  • Part del contingut d'aquest article procedeix dels articles de Wikipedia en llengua anglesa i francesa dedicats a aquest artista.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mei Qing