Mercè Vila i Vidal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMercè Vila i Vidal
Biografia
Naixement28 juliol 1933 Modifica el valor a Wikidata
Sant Gregori (Gironès) Modifica el valor a Wikidata
Mort15 març 1982 Modifica el valor a Wikidata (48 anys)
Palafrugell (Baix Empordà) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómestra d'educació primària Modifica el valor a Wikidata
OcupadorEscola Torres Jonama Modifica el valor a Wikidata

Mercè Vila i Vidal (Sant Gregori, 28 de juliol de 1933 - Palafrugell, 15 de març de 1982) va cursar els estudis primaris a l'Escola de Sant Gregori i els estudis de batxillerat i magisteri a Girona. Va començar a treballar a l'Escola de Llofriu a principis dels anys 60 fins a finals dels 70.[1] A finals d'aquesta dècada va començar a treballar al CEIP Torres Jonama de Palafrugell fins al dia de la seva mort.

L'escola de Llofriu estava ubicada a Can Bassa (Llofriu), conegut antigament com a Can Calonge, i més popularment com les Escoles. Actualment és el Centre Cultural i Social Bassa Rocas de Llofriu. En aquesta casa hi vivia la Mercè amb la seva família, el seu marit i dues filles, la Roser i l'Anna. Estava formada per dues plantes i les golfes. Una part estava habilitada per ser escola, concretament la sala principal del pis de dalt es feia servir d'aula principal.;[1][2] tot i que la Lola Alzina, una de les mestres més grans, recorda haver-les fet al pis de baix.[3] D'aquesta manera, la família de la Mercè, va acabar essent una més de Llofriu. Les filles de la Mercè, l'Anna i la Roser Roura i Vila expliquen les seves experiències i vivències a l'escola de Llofriu els anys que hi van viure. Era una escola unitària i mixta, arribant algun curs a ser 65 alumnes. Expliquen recordar molt entranyablement els amics de la infantesa que sempre mantenen un record i un sentiment molt especial, l'estufa de "tacos" de fusta, el pessebre immens de l'entrada del qual el pare preparava l'estructura, l'aprenentatge cantant de les taules de multiplicar a l'estança de parets roses, els "botellins" de la llet Ram, els quaderns de problemes i operacions, les tardes de labors... [4]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «El nostre Llofriu». Llibret de la Festa Major de Llofriu 2009, pàg. 37.
  2. «L'Escola». Llibret de la Festa Major de Llofriu 1992, pàg. 50.
  3. Badia-Homs, Joan; Bisbe Lluís, Sandra; Curbet Hereu, Jordi; Piferrer Saurí, Maria. Llofriu. Palafrugell: Ajuntament de Palafrugell, Desembre 2013, p. 118-119 (Quaderns de Palafrugell). 
  4. «Llibret de la Festa Major de Llofriu 2009». El nostre Llofriu, pàg. 37.