Mercado de Abasto

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMercado de Abasto
Mercado de abasto Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióLucas Demare Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
Dissenyador de produccióGermen Gelpi Modifica el valor a Wikidata
GuióSixto Pondal Ríos i Carlos Olivari Modifica el valor a Wikidata
MúsicaLucio Demare Modifica el valor a Wikidata
FotografiaFrancis Boeniger Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeAtilio Rinaldi (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenArgentina Modifica el valor a Wikidata
Estrena1955 Modifica el valor a Wikidata
Durada90 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióBuenos Aires Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0048370 Filmaffinity: 726369 Letterboxd: mercado-de-abasto Allmovie: v148723 TMDB.org: 425114 Modifica el valor a Wikidata

Mercado de Abasto és una pel·lícula argentina de 1955, dirigida per Lucas Demare, amb guió de Sixto Pondal Ríos i música del seu germà Lucio Demare i protagonitzada per Tita Merello i Pepe Arias. Estrenada a Buenos Aires el 3 de febrer de 1955.

En una enquesta de les 100 millors pel·lícules del cinema argentí duta a terme pel Museo del Cine Pablo Ducrós Hicken l'any 2000, la pel·lícula va aconseguir el lloc 39.[1]

Sinopsi (amb Spoilers)[modifica]

La pel·lícula relata una història romàntica de la disputa entre dos homes: Lorenzo Miraglia (Pepe Arias) i Jacinto Medina (Juan José Míguez), un rufià i l'altre comerciant, per l'amor d'una dona, Paulina (Tita Merello), una treballadora del Mercat de Proveïment.

Consta en què Paulina es casa amb Jacinto, i junts obren un bolig «La flor del Abasto». Ella sospita que està embarassada, i confirma les seves sospites, però al moment de dir-li a Jacinto, aquest fuig de la justícia. Paulina haurà de bregar amb les desgràcies de ser mare soltera. En un error diagnostiquen que Lorenzo morirà, i aquest li demana matrimoni a Paulina perquè el seu fill tingui un cognom. En no morir, Paulina segueix casada amb Lorenzo. Jacinto torna per diners, i Paulina intenta ajudar-lo perquè mai torni i el seu fill no s'assabenti qui és el seu pare, però Jacinto rebutja aquesta ajuda i en intentar fugir és mort a trets per la policia. Paulina escolta des de lluny els trets i entén que Jacinto ha mort.

Miscel·lània[modifica]

Actors[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Las 100 mejores del periodo 1933-1999 del Cine Argentino». La mirada cautiva, 3,  2000. Arxivat 2022-11-21 a Wayback Machine.
  2. «Se dice de mí» (en castellà). [Consulta: 12 maig 2017].

Enllaços externs[modifica]