MeteoGalicia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMeteoGalicia
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipussocietat Modifica el valor a Wikidata
Indústriameteorologia Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2000
Governança corporativa
Seu

Lloc webmeteogalicia.gal Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

MeteoGalicia, també conegut com a Unitat d'Observació i Predicció Meteorològica de Galícia,[1] és un organisme depenent de la Conselleria de Medi Ambient, Territori i Infraestructures de la Xunta de Galícia. Va néixer l'any 2000 fruit d'un conveni entre la Conselleria de Medi Ambient de la Xunta de Galícia i la Universitat de Santiago de Compostel·la.[2] La seva seu es troba a Santiago de Compostel·la, a la rua Roma núm. 6. Té com a objectius principals la realització d'una predicció meteorològica per a Galícia i l'explotació i manteniment de la xarxa d'observació meteorològica i climatològica de la Xunta de Galícia. Amb l'objectiu de millorar i optimitzar el seu funcionament, MeteoGalicia s'estructura en quatre àrees principals: predicció operativa, predicció numèrica, visualització i climatologia. De la mateixa manera, MeteoGalicia desenvolupa models meteorològics, oceanogràfics i d'onatge a molt alta resolució per a millorar les seves prediccions meteorològiques.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Unidad de Observación y Predicción Meteorológica (MeteoGalicia)». Pàgina de Serveis de la Universitat. Universitat de Santiago de Compostel·la. [Consulta: 6 febrer 2014].
  2. Prieto, Sara «Meteogalicia podrá predecir el tiempo cada media hora». El Correo Gallego, 10-07-2010 [Consulta: 6 febrer 2014].

Enllaços externs[modifica]