Miami Platja

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
La major part de de Miami-Platja és a la dreta de la imatge, vora la costa mediterrània. Les dues carreteres principals són l'A-7 (Autovia del Mediterrani) al centre, i l'AP-7/E15 (Autopista del Mediterrani) a la part inferior esquerra

Miami Platja, conegut popularment com a Miami, és una població costanera del municipi de Mont-roig del Camp, situat a uns 20 km del nucli antic de Mont-roig, i que és contigu al poble de l'Hospitalet de l'Infant, del qual només es troba separat pel riu de Llastres.

Consta principalment d'apartaments de vacances i vil·les, amb pocs hotels i la seva activitat comercial es troba concentrada al voltant de la Carretera nacional N-340. La seva línia de costa consta d'una sèrie de petites cales i d'una platja important, la Platja de Cristall. Moltes de les seves platges són de bandera blava, és a dir, són de les més netes.

Platja de Cristall

Es va començar a construir en 1952 per iniciativa de Marcel·lí Esquius i Garcia. Des d'aquella data, el ràpid ritme de construcció i les urbanitzacions nascudes al seu voltant han convertit Miami en un poble amb identitat pròpia. Està molt bé comunicat tant per carretera (N-340), autovia (A-7 sortida 1131) com per autopista (AP-7 sortida 38) i per ferrocarril a través de l'estació de l'Hospitalet de l'Infant. Compta amb línies d'autobusos de rodalia i llarg recorregut. Així mateix existeix la possibilitat d'arribar per avió fins a l'aeroport de Reus, a tan sols 25 km, o per via marítima al port esportiu de l'Hospitalet.

El seu eix central és l'Avinguda Barcelona (actual N-340), a partir del qual ha anat creixent el nucli de població. Actualment, aquesta avinguda està formada per diversos edificis i locals, tant de gastronomia com de petits comerços. A la zona de la costa, podem trobar bars, restaurants i quiosquets de platja on passar una bona estona sobretot en les nits d'estiu, encara que té un excepcional microclima mediterrani amb temperatures suaus que conviden a quedar-se durant tot l'any. És un dels principals nuclis turístics de la Costa Daurada.

Enllaços externs[modifica]


Coord.: 41° 0′ 35″ N, 0° 56′ 23″ E / 41.00972°N,0.93972°E / 41.00972; 0.93972