Microinjecció

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

La microinjecció és un procés que consisteix a utilitzar microagulles per injectar substàncies a un nivell microscòpic o en el límit del macroscòpic dins d'una cèl·lula viva. És un simple procés mecànic en el qual una agulla extremadament fina penetra la membrana cel·lular i a vegades de la membrana nuclear per llençar amb el seu contingut. La microinjecció és normalment realitzada sota un microscopi òptic anomenat micromanipulador. El procés és freqüentment usat com un vector en enginyeria genètica i transgènica per injectar material genètic en una cèl·lula. El procés de clonació també involucra microinjeccions. Les microagulles mesuren uns 10 micròmetres. Poden contenir prop de 15 microlitres. És similar a la secció transversal d'un cabell humà. És un mètode molt precís de transferència genètica. Requereix personal capacitat. En la microinjecció es necessita un personal capacitat, ja que es pot malmetre l'estructura genètica.

Exemples[modifica]

  • Els científics poden crear simples organismes transgènics injectant gens dins dels testicles dels nematodes en el punt en què les cèl·lules que es convertiran en el seu esperma estan sota el procés de meiosi.
  • La microinjecció és usada com un vector en la producció de plantes transgèniques.
  • La microinjecció de gens dins d'òvuls fertilitzats és un vector comunament utilitzat en la producció d'animals transgènics.

Referències[modifica]