Microkernel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Es coneix com a microkernel al model de kernel de sistema operatiu que consisteix a distribuir porcions de codi modulars i senzilles les operacions necessàries per construir una màquina virtual sobre el maquinari d'un sistema de còmput.

Construït així, un microkernel consta d'un conjunt limitat d'operacions (la major part de baix nivell) que s'executen en espai de kernel, mentre que les restants (crides al sistema, gestió de memòria, sistema de fitxers, operacions d'E/S, etc.) s'executen mitjançant processos servidors en espai d'usuari.

Això millora la tolerància a errors i eleva la portabilitat entre plataformes de maquinari, segons els defensors d'aquesta tendència. Però els seus detractors diuen que el codi és més complex, té menys rendiment i està limitat en diverses funcions.

Alguns exemples de sistemes operatius amb microkernel:

Enllaços externs[modifica]

  • «www.dina.dk». Arxivat de l'original el 2012-10-03. [Consulta: 12 novembre 2005]. - Resum de la discussió entre A. Tanembaum (creador de Minix) i L. Torvalds (creador del nucli Linux) sobre microkernels i kernels monolítics.