Micromalthus debilis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuMicromalthus debilis Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumArthropoda
ClasseInsecta
OrdreColeoptera
SubordreArchostemata
FamíliaMicromalthidae
GènereMicromalthus
EspècieMicromalthus debilis Modifica el valor a Wikidata
LeConte, 1878
Nomenclatura
Sinònims
Micromalthus anansi Modifica el valor a Wikidata

Micromalthus debilis és una espècie de coleòpter natiu de l'est dels Estats Units, i l'única espècie de la família Micromalthidae, dins del primitiu subordre Archostemata.

Característiques[modifica]

Es tracta d'un escarabat allargat, d'1,5 a 2,5 mm de longitud, i color marró fosc, amb potes i antenes grogues. El cap és més gran que el tòrax, amb grans ulls que sobresurten de tots dos costats.

Història natural[modifica]

Les larves són devoradores de fusta i s'alimenten de troncs de castanyer i roure sota condicions d'humitat. També s'ha sabut que causen danys als edificis i pals; no obstant això, els informes sobre l'espècie són infreqüents. El cicle vital és poc corrent i en ell l'etapa de cerambícido de la larva pot derivar cap a una femella adulta, o bé produir el naixement de larves de carábidos. L'espècie s'ha estès a diverses parts del món pel comerç humà, probablement de fusta.

Posició taxonòmica[modifica]

La classificació de Micromalthus debilis és controvertida i inestable. L'espècie, anunciada per primera vegada per LeConte en 1878, va ser considerada durant molt temps com a part del subordre Polyphaga, i situada al costat de les famílies Lymexylidae o Telegeusidae, o com una família dins de la superfamília Cantharoidea. No obstant això, les característiques de la larva, les ales i els genitàlia masculina demostren que pertany al subordre Archostemata.

Referències[modifica]

  • Arnett, R. H. Jr. & Thomas, M. C. (2001). American Beetles. CRC Press, cap. 2