Mind

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesMind
Tipusrevista acadèmica Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1876 Modifica el valor a Wikidata
EstatRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Temafilosofia Modifica el valor a Wikidata
EditorThomas Baldwin Modifica el valor a Wikidata
EditorialOxford University Press Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
ISSN0026-4423 i 1460-2113 Modifica el valor a Wikidata
OCLC40463594 Modifica el valor a Wikidata
JSTORmind Modifica el valor a Wikidata
LCCNsn98-23315 Modifica el valor a Wikidata
Abreviació ISO-4Mind Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmind.oxfordjournals.org →  Modifica el valor a Wikidata

Mind és una revista britànica que publica articles de filosofia a la tradició analítica. La revista actualment és publicada per l'Oxford University Press en nom de la Mind Association. Va ser fundada per Alexander Bain a 1876, amb George Croom Robertson com a editor, a la University College de Londres. Després de la mort de Robertson en 1891, George Stout va passar a ser l'editor i va començar una «Nova Sèrie». L'editor actual és el professor Thomas Baldwin, de la universitat de York.

Encara que la revista avui se centra en filosofia analítica, va començar com una revista dedicada a la qüestió de si la psicologia pot ser una ciència natural legítima. En el primer número, Robertson va escriure:

« Ara, si hi hagués una revista que tingués com a objectiu registrar tots els avenços en psicologia, i donés incentiu a investigadors especials per la seva avidesa de publicar-los, la incertesa que plana sobre la matèria difícilment fallaria a desaparèixer. O bé la psicologia passaria amb consens general a acompanyar les ciències, o el buides de les seves pretensions serien revelades amb claredat. A res menys, de fet, s'apunta amb la publicació de Mind que a procurar una decisió sobre aquesta qüestió del estatus científic de la psicologia. »

Molts assajos importants s'han publicat a Mind. Dos dels més famosos, potser, són Sobre la denotació (On Denoting) de Bertrand Russell (1905), i Maquinària computacional i intel·ligència (Computing Machinery and Intelligence) d'Alan Turing (1915), on es va proposar per primera vegada el test de Turing.

Editors[modifica]

Articles notables[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]