Ming yue ji shi you

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMing yue ji shi you
明月幾時有 Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióAnn Hui Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióAnn Hui i Roger Yan-Lam Lee (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GuióHe Jiping (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJoe Hisaishi Modifica el valor a Wikidata
FotografiaYu Lik-wai Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeMary Stephen Modifica el valor a Wikidata
ProductoraShanghai Bona Cultural Media
Bona Entertainment Company
Class Limited
Distribution Workshop
Entertainment Team Media Group
Quidam Studios
DistribuïdorBona Film Group Limited
China Lion Film Distribution
Golden Village Pictures
MM2 Entertainment
Dades i xifres
País d'origenRepública Popular de la Xina i Hong Kong Modifica el valor a Wikidata
Estrena18 juny 2017 Modifica el valor a Wikidata
Durada130 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcantonès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost63.000.000 ¥ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama, cinema bèl·lic, cinema històric i cinema d'espionatge Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt7075594 Filmaffinity: 350410 Rottentomatoes: m/our_time_will_come Letterboxd: our-time-will-come Mojo: ourtimewillcome Allmovie: v683550 Metacritic: movie/our-time-will-come TMDB.org: 452400 Modifica el valor a Wikidata

Ming yue ji shi you (明月幾時有), comercialitzada com Our Time Will Come és una pel·lícula bèl·lica de 2017 dirigida per Ann Hui, protagonitzada per Zhou Xun, Eddie Peng i Wallace Huo.[1][2][3] Gira al voltant del moviment de resistència durant l'ocupació japonesa de Hong Kong. La pel·lícula es va estrenar a la Xina l'1 de juliol de 2017 per commemorar i coincidir amb el 20è aniversari del traspàs de Hong Kong del Regne Unit a la Xina. Es va estrenar a Hong Kong el 6 de juliol i als Estats Units i Canadà el 7 de juliol.

Sinopsi[modifica]

Ambientada a la dècada de 1940, la pel·lícula explica la història d'una dona llegendària "Fang Gu" (Zhou Xun), que és una de les figures clau durant l'ocupació japonesa de Hong Kong. També retrata la lluita i la lluita per la llibertat i la independència dels joves dels grups de resistència. La història està narrada per un vell taxista, entrevistat per a un documental, que parla de la gent que va conèixer quan era un nen que va créixer sota l'ocupació japonesa.

Fang Lan és una jove ordinària i llegidora amb una vena poètica que viu amb la seva mare el 1942 a Hong Kong. Està compromesa per casar-se amb Lee Gam-wing (Wallace Huo), però trenca el compromís, citant la seva falta de preocupació pel fet que gran part de la població de Hong Kong està morint de fam. La mare de Fang lloga habitacions a casa seva a diversos intel·lectuals com l'escriptor Mao Dun. En assabentar-se que els japonesos planegen executar gran part de la "intel·lectualitat" de Hong Kong, la resistència planeja portar de contraban els intel·lectuals amenaçats a la "Xina lliure". Fang ajuda el líder de la resistència Blackie Lau (Eddie Peng) a ajudar en Mao i la seva dona a escapar de Hong Kong i a eliminar el cadàver de l'espia col·laborador executat per Lau. Lee va a treballar pel coronel Yamaguchi del Kempeitai, la tan temuda policia militar japonesa, amant de la poesia. Malgrat la seva amistat amb Yamaguchi, que estima la poesia Tang (un tema en el qual Lee és un expert), Lee de vegades ajuda a la resistència.

Davant la vehement oposició de la seva mare, Fang s'uneix a la resistència i esdevé el 1944 el líder de la seva secció de l'est de Hong Kong. La Sra Fang vol que la seva filla s'estableixi com a dona i mare, papers que ella rebutja. Amb el temps, la mare de Fang l'accepta tal com és. Lau emergeix com el líder de la resistència més atrevit a Hong Kong que eludeix constantment el Kempeitai i els seus col·laboradors xinesos. Una mena de triangle amorós emergeix quan Fang encara té sentiments per Lee mentre se sent atreta per Lau.

Per ajudar a Fang, la seva mare passa de contraban un missatge important, però és arrestada pel Kempeitai. Fang i Lau lideren un atac a l'estació Kempeitai per alliberar la seva mare, que falla i la Sra. Fang és executada. Yamaguchi descobreix que Lee treballava per la resistència i va informar a Fang d'on estava detinguda la seva mare. Yamaguchi ha matat Lee. Com que Hong Kong s'ha tornat massa perillós, Lau i Fang fugen per la nit; els seus destins finals no es revelen. Una foto de Hong Kong a la nit el 1944 es transforma en una foto de Hong Kong actual. El taxista gran que ha estat narrant la història de Fang trenca la seva entrevista i torna a la seva feina com a humil taxista.

Repartiment[modifica]

Estrena[modifica]

Ming yue ji shi you es va estrenar el 21 de juny de 2017 al Festival Internacional de Cinema de Xangai de 2017. La pel·lícula es va anunciar originalment durant el 70è Festival Internacional de Cinema de Canes al maig com a pel·lícula d'obertura del festival de Xangai, però el seu lloc d'obertura va ser substituït el 9 de juny per The Chinese Widow, dirigida per Bille August..[4] Encara que el festival no ha donat cap motiu, Clarence Tsui escrivint per South China Morning Post suposava que això menys té a veure amb el contingut de la pel·lícula d'Ann Hui i més amb la pel·lícula d'August, també ambientada durant la Segona Guerra Mundial, sent "encara millor per a la narrativa nacional de la Xina ara mateix", amb un aclamat director danès que dirigeix una història romàntica entre una dona local a la província de Zhejiang i un pilot de caça nord-americà i és la primera pel·lícula completada després de la signatura del tractat de coproducció de la Xina i Dinamarca el 3 de maig.[5]

Ming yue ji shi you es va estrenar a la Xina l'1 de juliol de 2017 coincidint amb el 20è aniversari de la traspàs de Hong Kong del Regne Unit a la Xina.[6] La pel·lícula es va estrenar el 6 de juliol de 2017 a Hong Kong.[7]

La pel·lícula va ser estrenada als Estats Units i al Canadà per China Lion el 7 de juliol de 2017.[8]

Recepció[modifica]

Resposta crítica[modifica]

Ming yue ji shi you ha rebut crítiques positives de la crítica. A Rotten Tomatoes, la pel·lícula té una valoració del 94%, basada en les crítiques de 17 crítics, amb una valoració mitjana de 7,4/10.[9] A Metacritic, la pel·lícula té una puntuació de 82 sobre 100, basada en 8 crítics, que indica "crítiques generalment favorables".[10] La pel·lícula va ser especialment ben valorada a la Xina, rebent 83,6 punts sobre 100 en un informe publicat conjuntament per China Film Archive i l'investigador d'entreteniment Entgroup.[11]

Taquilla[modifica]

La pel·lícula ha recaptat 63 milions de iuans a la Xina, superant la recaptació bruta de la pel·lícula de Hui del 2014 Huang jin shi dai.[12]

Premis i nominacions[modifica]

Premi Categoria Receptors Resultat
25ns Beijing College Student Film Festival[13][14] Millor actriu Zhou Xun Guanyador
Premi del Jurat Our Time Will Come Nominat
23rd Huading Awards[15] Millor actor Eddie Peng Nominat
Millor actriu Zhou Xun Nominat
9th China Film Director's Guild Awards[16] Millor pel·lícula Our Days Will Come Nominat
Millor actriu Zhou Xun Nominat
37ns Hong Kong Film Awards[17][18] Millor pel·lícula Roger Lee, Stephen Lam, Ann Hui Guanyador
Millor director Ann Hui Guanyador
Millor guió Ho Kei-ping Nominat
Millor actriu Zhou Xun Nominat
Millor actriu secundària Deanie Ip Guanyador
Millor fotografia Nelson Yu Nominat
Millor muntatge Mary Stephen, Kong Chi-leung Nominat
Millor direcció artística Man Lim-chung, Billy Li Guanyador
Maquillatge i disseny de vestuari Man Lim-chung, Billy Li Nominat
Millor banda sonora original Joe Hisaishi Guanyador
Millor so Tu Du-chih, Wu Shu-yao Nominat
12ns Asian Film Awards[19][20] Millor director Ann Hui Nominat
Millor actor secundari Eddie Peng Nominat
Millor muntatge Mary Stephen, Kwong Chi-leung Nominat
Millor música original Joe Hisaishi Guanyador
Festival Internacional de Cinema de Xangai Millor actor Eddie Peng Nominat
Wallace Huo Nominat
Millor actriu Zhou Xun Nominat
54ns Premis de Cinema Golden Horse Millor director Ann Hui Nominat
Millor actor secundari Tony Leung Ka-fai Nominat
Millor actriu secundària Deanie Ip Nominat
Millor banda sonora original Joe Hisaishi Nominat
Millor muntatge Mary Stephen id Kong Chi-leung Nominat
2ns Golden Screen Awards[21] Millor actriu secundària Deanie Ip Guanyador

Referències[modifica]

  1. «周迅许鞍华首度携手 《明月》正式开机».
  2. «《明月几时有》彭于晏黑化 挑战动作戏».
  3. «霍建华加盟许鞍华新片《明月几时有》 搭档周迅演绎"战乱情侣"的虐恋情深 – Mtime时光网». Arxivat de l'original el 21 d’octubre 2018.
  4. «Shanghai Festival Completes Competition Lineup, Replaces Opening Film». Variety. Variety Media, LLC, 09-07-2017.
  5. «Why Ann Hui's Hong Kong war film lost its opening slot at Shanghai festival». South China Morning Post Publishers Ltd., 16-06-2017.
  6. «'Our Time Will Come' ('Ming Yuet Gei Si Yau'): Film Review | Shanghai 2017». Prometheus Global Media, LLC, 21-06-2017.
  7. «Top five films to see in Hong Kong this week (July 6–12), from Our Time Will Come to Spider-Man: Homecoming». South China Morning Post Publishers Ltd., 06-07-2017.
  8. China Lion Film [@chinalionfilm]. «See the trailer for Ann Hui's new film OUR TIME WILL COME, opening July 7th in select theaters, here:», 15-06-2017.
  9. «Our Time Will Come (2017)». Fandango.
  10. «Our Time Will Come Reviews». CBS Interactive Inc..
  11. «Ann Hui's latest film wins critical acclaim».
  12. «艺恩娱数».
  13. «Student film festival draws down the curtain», 07-05-2018.
  14. «第二十五届北京大学生电影节闭幕式暨颁奖典礼圆满落幕» (en xinès), 07-05-2018.
  15. «第23届华鼎奖提名:《战狼2》、《芳华》双雄逐鹿» (en xinès), 20-03-2018.
  16. «电影导演协会2017年度入围名单揭晓 吴京入围最佳导演» (en xinès). ifeng, 27-02-2018.
  17. «Hong Kong Film Awards nominations 2018: Ann Hui's Our Time Will Come leads race with 11 nods», 06-02-2018.
  18. «Our Time Will Come wins five awards, including Millor pel·lícula, at star-studded Hong Kong Film Awards», 15-04-2018.
  19. «Asian Film Awards 2018 nominations». South China Morning Post, 11-01-2018.
  20. «Asian Film Awards: 'Youth' Wins Top Prize From 'Demon Cat'», 17-03-2018.
  21. «Golden Screen Awards: China's 'This Is Not What I Expected' Takes Top Honor». The Hollywood Reporter, 29-10-2017.

Enllaços externs[modifica]