Vés al contingut

Model-vista-presentador

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Fig.1 Diagrama de l'arquitectura MVP

 Model-vista-presentador (MVP) és una derivació de l'arquitectura model-vista-controlador (MVC) i s'empra principalment per a construir interfícies d'usuari. El Presentador assumeix la funcionalitat de capa intermediària (middle-man). MVP transfereix tota la lògica de presentació al Presentador.[1][2][3][4]

Descripció[modifica]

MVP és una arquitectura d'interfície d'usuari desenvolupada per a facilitar el depurat automatitzat i millorar la lògica de presentació :

  • El Model és una interfície que defineix les dades a visualitzar o d'interfície d'usuari.
  • La Vista és una interfície passiva que visualitza les dades (el Model) i encamina comandes d'usuari (events) al Presentador.
  • EL Presentador actua sobre el model i la vista Recupera dades de repositoris (el model) i formateja les dades de la vista al visualitzador.

Implementacions[modifica]

En .NET[modifica]

En Java[modifica]

En PHP[modifica]

Refències[modifica]

  1. «The Model-View-Presenter (MVP) Pattern» (en anglès). https://msdn.microsoft.com.+[Consulta: 20 juliol 2017].
  2. «What is Model View Presenter?» (en anglès). https://stackoverflow.com.+[Consulta: 20 juliol 2017].
  3. Cervone, Francesco. «Model-View-Presenter: Android guidelines» (en anglès). https://medium.com,+27-02-2017.+[Consulta: 20 juliol 2017].
  4. «MVC or MVP Pattern – Whats the difference? - Design - Infragistics.com Blog» (en anglès). https://www.infragistics.com.+[Consulta: 20 juliol 2017].

Vegeu també[modifica]