Motors Ferrari

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Ferrari té una sèrie de motors propis dels quals en destaquen el seu V8 i el seu V12, uns motors que incorporen bastants models de carrer de la marca italiana. Actualment els motors V8 els incorporen models com el Ferrari 488 GTB, el seu model germà: el 488 Spider, el GTC4 Lusso T, o el Ferrari Calfornia T. Els que incorporen propulsors amb un bloc motor de 12 cilindres en V són el GTC4 Lusso de motor atmosfèric, el F12 Berlinetta, L'F12 tdf, el LaFerrari i el seu germà el LaFerrari Aperta.

Les severes normatives mediambientals per als propers anys han empès Ferrari a claudicar i apostar per motoritzacions híbrides, un camí iniciat amb el model LaFerrari amb força èxit. Els motors d'alt rendiment ofereixen una potència proporcional a les emissions de CO2 que generen i, és clar, Ferrari no pensa en motors de cicle Dièsel. [cal citació]

En definitiva, els motors de la marca de Maranello, que forma part del grup Fiat Chrysler Automobiles, són d'un nivell tecnològic molt respectable i marquen i marcaran, en alguns casos, tendència en el camp dels super esportius, siguin o no de luxe.

Motor V8[modifica]

Motor V8 de la marca de Maranello (Itàlia).

El motor V8 dels vehicles de luxe de Maranello (Itàlia) els incorpora un gran nombre de models de la marca. Aquest motor és un dels més utilitzats del grup automobilístic. Consta de 8 cilindres disposats en forma de V, normalment amb un angle de 90° que proporcionen unes xifres de potència i parell motor molt elevades que proporcionen una experiència de conducció inoblidable i esportiva. En molts models un turbocompresor complementa el motor per augmentar considerablement la potència i obtenir un major rendiment sense augmentar el cubicatge del motor o incrementar el consum, fet no gaire desitjable en motors d'alt rendiment i de grans potències.

Ferrari, com lògicament poden pensar, no és l'únic fabricant d'automòbils que aposta pels motors V8 turboalimentats o atmosfèrics. Ford Motor Company, Maserati i altres fabricants opten per aquests propulsors. [cal citació]

Amb un gran èxit i una història llarga i prometedora, el motor V8 sempre ha estat, és i serà un gran motor fins que els combustibles fòssils s'extingeixin i es doni pas a l'era de les energies renovables.

Motor V12[modifica]

Un altre propulsor a gasolina prometedor i utilitzat per la marca italiana Ferrari és el motor V12. Aquest està constituït per 12 cilindres en V, que proporcionen una gran potència i un molt alt rendiment que empeny els eixos motrius amb una força descomunal. En molts models de la gamma actual de Ferrari, els ingeniers i els dissenyadors opten per incorporar una caixa de canvis i un embragatge o de dos molt avançats tecnològicament per complementar el grandiós i potent motor V12 .

La història del motor de 12 cilindres és centenària. Fabricat per primer cop l'any 1904 per Elisa Craig, Ferrari ha adaptat el concepte del propulsor V12 a les seves necessitats, modificant i preparant els seus motors perquè complementin a la perfecció el cotxe en el que van acomodats.

Motor V12 atmosfèric de Ferrari

Ferrari, ha utilitzat aquest tipus de motors des de fa molts anys com amb el Ferrari Testarossa, que portava un motor que generava poques vibracions a l'habitacle procedents del propusor i un elevat rendiment per a l'època en què es va dissenyar i produir. Aquesta filosofia de disseny i confort que presenten els motors de la marca italiana s'ha mantingut fins a l'actualitat amb els seus nous i innovadors dissenys de propulsors de 12 cilindres.

Aquest motor és altament utilitzat en vehicles bastant pesants i grans però amb esperit esportiu i elegant que pretenen enamorar a tot ocupant que entri a bord i segui al seient del conductor dels vehicles italians o d'altres nacionalitats. Moltes altres marques, com ja s'ha esmentat com a dada amb els V8 (però no gaires), opten per motors d'alt cubicatge i d'alt rendiment que superen els 6.000 cc i els 500 cv. Aquests fabricants són Bentley, Rolls Royce i altres marques de vehicles de luxe, cars i estèticament cridaners. Però el preu dels carburants i la contaminació atmosfèrica del planeta fa que aquests grans blocs motors, sobrealimentats o d'aspiració natural, tinguin els dies comptats.

Dades de vehicles de la gamma de Ferrari[modifica]

Cotxe bloc motor potència(en cv)
488 GTB V8 670
488 SPIDER V8 670
GTC4 LUSSO T V8 610
CALIFORNIA T V8 560
GT4 LUSSO V12 690
F12 BERLINETTA V12 740
F12 TDF V12 780
LAFERRARI APERTA V12+M. ELÈCTRIC TOTAL=960
LAFERRARI V12+M. ELÈCTRIC TOTAL=960

Altres motors produïts per la marca[modifica]

Ferrari, a més a més de fabricar cotxes de carrer, com molts dels que estareu llegint l'article sabreu, ha competit i competeix en competicions com Les 24 hores de Le Mans i altres curses de resistència proporcionant vehicles als equips que hi participen, però la disciplina en que Ferrari participa com a escuderia oficial és a la Formula 1.

En aquesta competició mundial tan famosa, Ferrari participa amb monoplaces propis, desenvolupats i produïts al seu departament de competició. Però a part de produir motors per al seu propi equip, és subministrador de motors a altres equips. Això significa que ha de produir motors per equips de la disciplina que necessitin els propulsors de l' escuderia italiana per competir.

Ferrari no utilitza un motor de producció en sèrie de models de carrer, sinó que segons la normativa que imposi la FIA,(Fédération Internationale de l'Automobile) haurà de dissenyar i construir un motor que s'adapti a la normativa de cada any. Explicar les especificacions i normes que han de seguir tots els equips en aquest article és massa informació, i per això és recomanable cercar pagines especialitzades en el tema si els hi interessen les normatives de la Formula 1.

Conclusió[modifica]

La marca italiana d'automòbils Ferrari, és una gran empresa amb molts objectius assolits i que haurà d'aconseguir al llarg de la seva història. La feina ben feta, de qualitat i amb segell propi inconfusible, fa que la marca de vehicles de luxe de la companyia de Fiat Chrysler Automobiles, vengui els seus vehicles d'alt prestigi i luxe amb una relativa facilitat, i es diu "relativa" perquè aquests automòbils són d'altres prestacions i bastant cars.

De moment és una marca molt popular i coneguda a Europa, però no tant als Estats Units i en altres continents de gustos diferents encara que, malgrat les vendes situades majoritàriament en el continent europeu, Ferrari continua allargant un dia rere l'altre la seva llarga història en l'àmbit dels automòbils de carrer i de competició.