Moviment Federalista de Bretanya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMoviment Federalista de Bretanya
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata

El Moviment Federalista Bretó és el nom de dos formacions polítiques independents de Bretanya, la primera en els anys 1930 i la segona d'ençà del 2004, però sense continuïtat amb el moviment de la preguerra.

Primera època[modifica]

Abans de la Segona Guerra Mundial, el Mouvement Fédéraliste Breton fou fundat el 1934 com a continuació de la Lliga Federalista de Bretanya pels nacionalistes bretons Morvan Marchal, Gestalen, Francis Bayer du Kern, Goulven Mazéas i Rafig Tullou, que organitzen el moviment proper a la maçoneria. El 1936 alguns dels membres formaren part del grup Kredenn Geltiek (creença cèltica), proper al neodruidisme. Aquest moviment fou el primer a editar un manifest contra la guerra el 1938.

Segona època[modifica]

El Moviment Federalista de Bretanya es va posar en marxa el 2004, durant les eleccions regionals franceses de 2004. Per a les eleccions cantonals franceses de 2004, Guy Flégeo amb aquesta etiqueta obtingué el 6,5% dels vots al cantó de Bannalec (sud de Finisterre).

Aquest moviment és un membre de la Unió de Moviments Federalistes francès "Les fédéralistes". La seva seu es troba a Saint-Grégoire, als afores de Rennes.

Membres de la direcció[modifica]

  • Jean-Yves Quiger: President
  • Pierre Delignière : Vicepresident
  • Gérard Boquého : Secretari
  • Loïck Camus : Tresorer

Enllaços externs[modifica]